Belföld

Már az Európai Bizottság is követi a kirúgott magyar tanárok történetét

rtl.hurtl.hu

2022. december 4. 20:23

Totyik Tamást telefonon keresték fel Brüsszelből. 

Figyelemmel kíséri a polgári engedetlenségi akciók miatt kirúgott tanárok történetét az Európai Bizottság is – erről tájékoztatta az ATV Híradóját a Pedagógus Szakszervezet alelnöke. 

Totyik Tamás elmondása szerint a bizottság az iránt érdeklődött telefonon, hogy mennyire volt jogszerű a tanárok elbocsátása. Friss információk szerint a retorziók ellenére folyamatosan emelkedik a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok száma, számuk meghaladja a nyolcszázat.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselője szerint a kormány módszert váltott. Eddig azt hitték, ha sokan beállnak a munkabeszüntetésbe, azon belül is a polgári engedetlenségbe, akkor nem lehet bántódásuk.

Hát most bemutatja, hogy lehet. Mert egyszerűen megtizedeli a társaságot, random módon kiszemelgetnek embereket akiket kirúgnak, hogy a többiek féljenek 

– tette hozzá az ügyvivő, majd azzal folytatta, hogy ezt támasztja alá az is, hogy most olyan pedagógusokat rúgtak ki, akiknek részvétele a polgári engedetlenségi akcióban egyáltalán nem volt kiemelkedő.

A tiltakozás a jövő héten is folytatódik, hétfőn több iskolában tanítási szünet lesz – emlékeztet a lap.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#európai bizottság#oktatás#pedagógusok#karinthy frigyes gimnázium#kirúgott tanárok#eb

Címlapról ajánljuk