Belföld

Kiparancsolta izraeli utasait az autóból egy Bolt-taxis Budapesten

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 8:25

A társaság kivizsgálta az ügyet, megtette „a szükséges lépéseket”, de nem árulja el, mik ezek.

Kiparancsolta a taxiból izraeli utasait a Bolt egyik sofőrje – írta a 24.hu

Az eset még októberben történt a VII. kerületben, és kezdetben úgy tűnt minden rendeben lesz: a hívásra érkező sofőr időben jött, a három utas pedig beült az autóba. A taxis viszont ahelyett, hogy elindult volna, azt mondta az egymással héberül beszélő utasoknak:

Szálljanak ki!

A két izraeli zavartan nézett egymásra, a társaság magyar tagja pedig először azt hitte, hogy rosszul hall. Aztán amikor eszmélt, megkérdezte a sofőrt, hogy gondolja ezt.

„Nem viszem magukat sehová” – mondta a Bolt-sofőr, és hozzátette, hogy nem tartozik magyarázattal. Később azért megjegyezte, hogy „mert nincs kedvem”. Néhány métert gurult az autóval, majd lehúzódott a járda mellé, és ismét megparancsolta az utasoknak, hogy szálljanak ki. Nem volt más választásuk, így tettek. Mivel az autó egy háztömböt haladt, felszámoltak nekik 510 forint fuvardíjat.

Az egyik utas egy 86 éves apa volt, a másik az 50 éves lánya, a harmadik pedig az, aki panaszt tett a Boltnál. 

A vállalat kivizsgálta az esetet, de azt az utasok és a 24.hu érdeklődésre sem árulták el, hogy milyen következményei lettek a történteknek.  

„Érintettként az eljárás érdekelt, a korrekt kivizsgálás eredménye és legfőképpen annak következménye. Úgy érzem, hogy csak jól csengő szlogeneket közöltek velem, hangsúlyozták, mennyire elhatárolódnak a rasszizmustól, az antiszemita megnyilvánulásoktól, majd egyszerűen leráztak egy ködös mondattal, egy értelmezhetetlen titkosítással. Mintha valóban semmi közöm nem lenne az esethez, ami velem történt. Soha nem fogom megtudni, mit léptek, léptek-e egyáltalán valamit” – mondta a panaszt tevő férfi. 

A cég tájékoztatása szerint egyébként a sofőrök nem a Bolt alkalmazásában állnak, hanem független partnerek, akik szolgáltatásukhoz az ő platformjukat használják. A vállalat az újabb megkeresések hatására sem árulta el, milyen következményekkel járt az eset. 

Az adatvédelmi törvények megsértésének és az igazságszolgáltatás akadályozásának elkerülése érdekében nem tartjuk helyénvalónak további nyilatkozatok kiadását

– írták.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#bolt#taxi#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk