Belföld

Gianni Annoni kikelt „a nyugati politikai elit” ellen, és méltatta a szélsőjobbos olasz miniszterelnököt

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 8:42

Velős gondolatokat fogalmazott meg a Mandinernek sztárszakács.

Interjút adott a Mandinernek Gianni Annoni sztárszakács, amelyben a szakmai kérdések mellett politikai témákban is megnyilvánult. Egy ponton azt kérdezték meg tőle, hogyan vizsgázik szerinte válságkezelésből az EU, miközben tiltakozások zajlanak a szankciós politika ellen.

Annoni válasza: „Noha látszólag kifejezhetik a véleményüket az emberek, valójában a nyugati politikai elit nem foglalkozik velük. Ők már nem a népért vannak. Európa elvesztette a valóságérzékelését, és egy bábu lett a világhatalmi játszmában, ahol az Egyesült Államok érdekei érvényesülnek.”

Szerinte az USA destabilizációban érdekelt, és ennek lett az eredménye, hogy a NATO a terjeszkedésével szembesítette Oroszországot, amit ők fenyegetésként értékeltek. Megjegyezte, hogy emellett „természetesen elfogadhatatlan, hogy egy ország fegyverrel megtámad egy másikat, de összefüggéseiben kell látni az eseményeket”.

De kérdésre kifejtette véleményét az olasz politikai helyzetről is, illetve a szélsőjobboldali Giorgia Meloni megválasztásáról: „Egyértelmű, hogy jobb kezekbe került [Olaszország], mint az utóbbi időben bármikor. A korábbi ciklusokban egymást váltották a technokrata kormányok, amelyek nem a választópolgároktól kaptak felhatalmazást. Giorgia Meloni személyében egy olyan nő lett a miniszterelnök, aki végig következetesen vállalta a véleményét, senkinek nem akart megfelelni a programjával.”

Annoni még arról is beszélt:

  • „Jobboldalinak vallom magam, az identitásom része a hit.”
  • „Magyarországon teljesen más gondolkodás uralkodik, mint Európa nyugati részén, ahol bár azt hangoztatják, hogy mindenki véleményét el kell fogadni, ez valójában csak akkor valósul meg, ha a vezetőkével egyező álláspontot képvisel a nép.”

Korábban Annoni a Reggeliben is beszélt az orosz-ukrán háborúról:

 

Nyitókép: Reggeli

#Belföld#gianni annoni#olaszország#jobboldal#háború#nyugat#politika

Címlapról ajánljuk