Belföld

Sorra rúgják ki a Napi.hu újságíróit, megvan az új, megbízott főszerkesztő

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 11:15

Többen maguk mondtak fel.

A Media1 nevű szaklap információi szerint az Index testvérlapjához, az Indamediához tartozó Napi.hu 15 fős munkatársi gárdájából két fő – köztük Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes – felmondott, hat főtől pedig megválik a Napi.hu. 

A szaklap úgy tudja, hogy Szabó Dániel mellett egy másik fontos munkatárs, Vámosi Ágoston is felmondási idejét tölti. Illisz László, az InfoRádiótól érkező tartalomfejlesztési igazgató is távozik, aki a napokban mutatkozott be a lapnál. Illisz az egészségügyi állapotára hivatkozva hagyja ott a céget.

Egyes stábtagok a Media1-nek arról beszéltek: Illisz megpróbál visszatérni az InfoRádióhoz. A Media1 szerint szerda reggel meg is valósult, 

vagyis úgy tűnik, az egészsége körül akkora gond nincs azért, mert rádiózni ezután is tud. 

A Media1-nek egy inforádiós forrás azt mondta: Illisz azt mondta, azért tér vissza, mert rossz hangulattal találkozott a Napi.hu-nál.

A lap informátorai arról beszéltek, hogy szerintük arról van szó, hogy mivel Mucsányi Marianna a kinevezettjén, Illisz Lászlón keresztül szembekerült a szerkesztőséggel, nem tudott velük együtt dolgozni, ezért inkább leváltják a szerkesztőség jelentős részét. Mucsányi Marianna a Kossuth Rádió volt csatornaigazgatói posztjáról érkező Indamediás tartalomigazgató, Szadai Károly Médiatanács-tag felesége.

Szerdán a szerkesztőségben egymás után hívják be a munkatársakat, hogy ki az a hat fő, akivel nem dolgoznak tovább azokon túl, akik már a felmondási idejüket töltik. A 15 fős eddigi stábból hét fő marad, de a Media1 információi szerint további távozások sem zárhatók ki a következő időszakban. 

A Napi.hu-hoz igazol át Németh Tamás is, aki az Index, a Világgazdaság, valamint a HírTV munkatársa volt, de dolgozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs munkatársaként is. 

Németh megbízott főszerkesztői állást kap a Napi.hu-nál.

Nyitókép: Napi.hu

#Belföld#indamedia#napi#felmondás#index#kirúgás

Címlapról ajánljuk