Belföld

Energiacéget vásárolt Mészáros Lőrinc

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 9:55

„A felelős vállalatirányítás” jegyében történt a vásárlás.

Mészáros Lőrinc „a felelős vállalatirányítás jegyében”, az energiatakarékossági intézkedések bevezetése mellett döntött az energiakereskedelemmel foglalkozó Central Energy Trade Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásáról, írja a Mészáros Csoport közleménye alapján a Blikk.

A CET Kft. rendelkezik érvényes villamosenergia- és gázkereskedelemre vonatkozó engedéllyel, így azt várják tőle, hogy a cég által biztosabbá válik a cégcsoporthoz vállalatainak energiaellátása. A vállalatnak kizárólag a cégcsoportos ügyfelek kiszolgálása lesz a feladata.

Az nem derült ki a közleményből, mennyi pénzért vették meg a többségi tulajdonrészt.

Mészárosék azt írták: „az orosz–ukrán háború nyomán kialakult energiaválság miatt drasztikusan megemelkedtek a villamosenergia- és földgázárak. Az ehhez kapcsolódó finanszírozási nehézségek következtében csökken a piacon aktív energiakereskedők száma és egyre nagyobbak az energiához jutás költségei, már a vállalatcsoportba tartozó cégek biztonságos, eredményes működését is veszélyeztethetve”.

Korábban az RTL Híradó arról számolt be: 1,4 milliárd közpénzből gyerekei cége újíthatta fel Mészáros Lőrinc balatoni hotelét, közbeszerzés nélkül:

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#energia#cég#vásárlás#válság#infláció

Címlapról ajánljuk