Belföld

Polt Péter szerint az ügyészségnek semmi dolga azzal, hogy 250 milliós uniós támogatás ment el nem működő napelemekre

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 12:08

A Házon kívül derített fényt a kisvárdai visszaélésre.

Vadai Ágnes (DK) írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek, miután az RTL Házon kívül című riportműsora kiderítette: csak dísznek van az uniós pénzből telepített napelem a kisvárdai tankerület négy iskoláján – értesült a 24.hu.

Az ellenzéki politikus idézte az rtl.hu-n megjelent cikket, amely szerint 250 millió forintból 15 iskolában végeztek energetikai korszerűsítést, ám a napelemes rendszer a Házon kívül stábja szerint négy iskolában sohasem működött.

Vadai Ágnes arra várt választ Polt Pétertől, hogy sértett-e valaki törvényt a Kohéziós Alapból finanszírozott kisvárdai iskolákra telepített napelempályázatok megvalósítása és a pályázati elszámolás kapcsán.

A legfőbb ügyész válaszában jelezte, hogy a kérdésben szereplő beruházás felügyeletével az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezett hatáskörrel a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet értelmében.

A Legfőbb Ügyész Alaptörvényben és az ügyészségről szóló törvényben meghatározott feladatai közé nem tartozik az uniós forrásokból nyújtott támogatások elbírálásával, a projektek fenntartásával összefüggő irányító hatósági, illetve a szakhatósági döntésekkel kapcsolatos véleménynyilvánítás

– tette hozzá parlamenti irományában Polt Péter.


Nyitókép: Polt Péter legfőbb ügyész azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 13-án. – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#európai uniós támogatás#napelem#Házon kívül

Címlapról ajánljuk