Belföld

Összevonnak két veszprémi iskolát a háborúra és a szankciókra hivatkozva

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 13:12

A fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Pap Máté egy hete még rejtélyesen fogalmazott.

A Veol.hu értesülései szerint összevonnak két veszprémi iskolát november 2-től a fűtési szezon végéig. A Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumot ideiglenesen bezárják, az iskola feladatellátási helye átmenetileg átkerül a Jendrassik-Venesz Technikumba.

A lap hozzáteszi: a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, Pap Máté alig egy hete még nem erősítette meg az összevonásra vonatkozó információkat, sőt azt mondta, hogy „ha ez aktuális lenne, akkor hivatalos tájékoztatást fogok adni”, ennek ellenére továbbra sem nyilatkoznak az érintettek a témában. 

A Veol értesüléseit így egyelőre sem a veszprémi Szakképzési Centrum, sem az intézmények vezetői nem erősítették meg, a lap birtokába jutott, szülőknek küldött tájékoztató levél alapján viszont úgy tűnik, november elejétől valóban összevonják a két iskolát.

A lap szerint a Kréta-rendszer és az osztályfőnökök különböző csatornákon adtak felvilágosítást a szülőknek. A közlemény szövegében az Ukrajnában zajló háborús konfliktusra, valamint az energiahordozókra kivetett európai uniós szankciókra hivatkoznak.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#rezsi#oktatás#veszprém#rezsiemelés

Címlapról ajánljuk