Belföld

Palkovics László az RTL-nek: Jövő héten beüzemelik az első konténerkazánokat

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 16:44

Jövő héttől nem lesz pihenés a kazángyártásban sem. A kormány 1400 olyan közintézményt azonosított, ahol korszerűsítésre szorul a fűtési rendszer. Egyelőre egy prioritási lista szerint az első 400 intézménynek készülnek az új kazánok.

Egészen biztos, hogy a sajtóban tudósítani fogunk az első kazánról.

mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter az RTL-nek. 1400 intézményben szeretnék új kazánokkal segíteni a fűtést. Előzetes felmérések után jutottak arra, hogy ennyi helyen lehet alkalmas az új berendezések befogadására. Első körben 400 helyen, iskolákban, (állami, önkormányzati) intézményekben oldják meg a kazánok beszerelését.

Bár a gáz most folyamatosan érkezik az országba, fel kell készülni arra a lehetőségre, amikor nem vagy kevesebb jön, esetleg nagyon megdrágul – erre válasz a kazánok beszerelése Palkovics szerint. Az első 400 intézménynek már megrendelték a kazánokat. Zalaegerszegen van az egyik gyártó, de külföldről is jönnek majd kazánok. A belügyminisztériummal közösen viszik a projektet, jövő héttől indul a kazánok gyártása, és amint megépülnek, már üzemelik is be őket a helyszínen. Az első ilyen készülékeket várhatóan már jövő héten.  Szerinte a telepítés is egyszerű lesz, mert ezek mind az épületeken kívül helyezik majd el. A külföldi kazánok vizsgáztatva, jóváhagyva érkeznek az országba. 

Annak ellenére, hogy Magyarország Palkovics László szerint megvédte a magyar gázellátást a szankcióktól, folyamatosan gyártják a kazánokat, mert szükség lesz rájuk nem csak most, de a következő télen is.

#Belföld#Videó#palkovics lászló#kazán#fűtés#rezsi#energia#közintézmény#ma

Címlapról ajánljuk