Belföld

Magyarországon szexről, vallásról és politikáról se szívesen beszélgetünk a barátainkkal

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 18:00

Az anyagi helyzet a legkényesebb téma.

„Ellenére van-e Önnek, hogy beszélgessen erről a témáról barátaival?” – tette fel a kérdést az IPSOS több ország lakóinak, köztük Magyarországon is. Az eredmények pedig kirívóak voltak: kiderült, hogy a lengyeleknél, a románoknál, és a 33 ország átlagánál sokkal kevésbé szívesen beszélgetünk olyan témákról, mint a külső megjelenés, a vallás, a politika, az anyagi helyzet, vagy a mentális egészség.

Több  kategóriában sereghajtó lett Magyarország: a menopauzáról 22 százalékunk beszél kényelmesen, 52 százalékuk viszont kényelmetlenül. A 444 választási blogja így foglalta össze az eredményeket: 

„A magyarok idegenkedése a barátokkal való megbeszéléstől egy kivételével mind a tizenegyben simán világbajnoknak bizonyult. Az egyetlen érdemi versenytársat a híresen görcsös kelet-ázsiai országok (Dél Korea, Japán, Malaysia) jelentették, de ők is csak a „szex, szexualitás” témában zárkóztak fel a magyarok bezárkózási kedvéhez. Érdekes módon a politika volt az egyetlen téma, ahol nem Magyarország lett az abszolút bajnok.”

A lista másik oldalán Dél-Afrika, India és Svédország váltogatják egymást, ezeken a helyeken osztják meg tehát az emberek legszívesebben a problémáikat egymással. Az alábbi grafikonon azt látjuk, hogyan teljesít Magyarország az átlaghoz, illetve két, a térségünkben található országhoz képest.

Magyarország államformája neurózis: se a vallásról, se a szexről, se a politikáról, se semmiről nem szívesen beszélgetünk a barátainkkal

Nyitókép/ábra: Vox Populi választási kalauz

#Belföld#statisztika#aggodalom#szex#vallás#politika#gátlás

Címlapról ajánljuk