Belföld

Hadházy szerint havi egymillió forintot keres a plágiummal vádolt, öt tanárt kirúgó tankerületi vezető

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 8:38

Tudta, hogy ez jóval több pénz, mint amennyit havonta egy tanár keres?

Folytatódik Hadházy Ákos független képviselő tényfeltárása Marosi Beatrixról, az öt tanárt kirúgó tankerületi vezetőről. Korábban arra mutatott rá a képviselő, hogy a szakember plagizálhatta a diplomamunkáját, most pedig azt álltja: Marosi 2021-ben havi egymillió forintot keresett a tankerület költségvetése alapján.

Gondolom a többi is ennyit keres, így nem csoda, hogy „nem értik”, miért küzdenek a valóban az oktatással foglalkozó tanárok

– írta Hadházy a Facebookon. Szerinte Marosinak nem a szakdolgozata miatt kell lemondania, hanem a tanárok kirúgása miatt. „Egyszerűen NEM TÖRTÉNHET MEG, hogy ne harcoljuk ki, hogy az öt tanárt rehabilitálják és a hazug tolvajkormány teljesítse a tanárok követelését Ez nagyon is lehetséges, ha elegen vesznek részt a tiltakozásokban- legközelebb holnap, a Hősök terén!” – tette hozzá.


Korábban arról is írtunk, hogy Marosi Beatrixot meghívta a VII. kerületi Madách Imre Gimnáziumba az egyik megfenyegetett, az intézményben oktató pedagógus, Juhász Erzsébet. A tanár azt kérte a Belső-pesti Tankerületi Központ vezetőjétől, hogy egyebek mellett nézze meg az alagsori termeket, amelyeket fekete penész lep el.

Később Juhász Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra Marosi Beatrix általa kijavított levelét, amelyen igen sok piros tinta fogyott el. A tanár egyebek mellett szóismétlésre, magyartalanságra és tárgyi tévedésekre hívta fel a figyelmet.

Az is kiderült, hogy azon túl, hogy Marosi plagizálhatta szakdolgozata harmadát, még Jámbor András parlamenti képviselő 2012-es blogposztjából is csent. „Itt a lehetőség arra, hogy ha már ilyen szoros kapcsolatunk van, akkor Beatrixszal személyesen is találkozzunk. Nézzünk egymás szemébe, és magyarázza már meg, hogy ez a dolgozat miért nem plágium, és beszéljük meg a tőlem átvett részt is” – kommentált Jámbor. A Kodolányi János Egyetem vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#marosi beatrix#tankerület#vezetés#kereset#pénz#fizetés#plágium#kirúgás#hadházy ákos#Jámbor András

Címlapról ajánljuk