Belföld

Titokban kegyelmet kaphatott a hivatali vesztegetés miatt öt évre ítélt volt balmazújvárosi polgármester

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 8:33

Köztársasági elnöki kegyelemben részesülhetett Veres Margit.

A 24.hu értesülései szerint Veres Margit, Balmazújváros egykori polgármestere köztársasági elnöki kegyelemben részesülhetett. Verest 2018-ban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert sikeresen megvesztegették. Áder János államfői hivatali idejének utolsó hónapjaiban összesen hat embernek adott kegyelmet, közülük az egyik Veres Margit lehet. Áder elé egyébként összesen 173 személy nyújtott be kegyelmi kérvényt.

A lap azt írja, hogy Veres Margit kegyelmi kérvényét biztosan elbírálták, mert Novák Katalin államfői hivatala a napokban arról tájékoztatott, hogy a köztársasági elnök előtt nincs olyan függő kegyelmi ügy, ami hivatalba lépését megelőzően érkezett volna. 

A Köztársasági Elnöki Hivatal a személyes adatok védelmére hivatkozva nem árulta el a 24.hu-nak, hogy valóban a kegyelmet kapottak között van-e Veres Margit. 

Elérték viszont Rácsai Lajost, Veres Margit ügyvédjét, aki elárulta: beszélt az üggyel kapcsolatban Veressel, de nem kapott felhatalmazást arra, hogy elárulja a részleteket. Azt ugyanakkor elmondta, hogy az ügyfele szabadlábon van, úgy fogalmazott: él, dolgozik, mozog.

Rácsai hozzátette: Veres Margit befejezte a közszereplést, így semmilyen formában nem kíván nyilatkozni. A lap értesüléseit, miszerint a hivatali vesztegetés miatt elítélt polgármester kegyelmet kapott, az ügyvéd nem cáfolta. Az is arra utal, hogy Veres kegyelmet kaphatott, hogy jelenleg szabadlábon van, mivel ha elutsították volna a kérvényét, akkor az egykori polgármester már alighanem börtönben lenne. 

A volt polgármester korábban perújítási kérelmet nyújtott be a bíróságra, hogy igazát bizonyítsa. Kérelme alapján idén január elejétől büntetőeljárás volt folyamatban a Debreceni Ítélőtáblán, azonban a bíróság a 24.hu kérésére azt közölte, hogy Veres Margit ügyvédje a perújítási kérelmét június 2-án visszavonta.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#balmazújváros#vesztegetés#kegyelem#veres margit

Címlapról ajánljuk