Belföld

Orbán Viktor: A magyar emberek nem keresnek annyit

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 8:46

A miniszterelnök a Kossuth-rádióban beszélt egyebek mellett a szankciókról és a nemzeti konzultációról. 

A nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. hónapi nyugdíjat, és inflációnak megfelelően emelik annak összegét – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban, ahol főleg az Oroszország elleni szankciókról, a nemzeti konzultációról, és energiabiztonságról beszélhetett. Orbán közölte azt is, hogy nem támogatja az abortusztörvény megváltoztatását. 

A nemzeti konzultációval kapcsolatban kijelentette, azért tartják, mert van, amikor be kell vonni az embereket a döntésekbe, hozzátéve, hogy „esélyt kell adni az embereknek, hogy egyetértsenek”. Orbán közölte:

Jó, ha a nép hangot ad a dühének. 

Szerinte „hazudtak Brüsszelben” azzal kapcsolatban, hogy nem terjesztik ki a szankciókat az energiahordozókat, és tiltakozni kell a szankciók ellen. Az árak emelkedése miatt a „spekulánsokat” hibáztatta, közölve, hogy „csörög a kassza, gyűjtik be a pénzt” a spekulánsok, és Soros György

Orbán az energiabiztonsággal kapcsolatban közölte, hogy négy-öt hónapig van elég gáz, mert „betároltunk”. 

A magyarok nem keresnek annyit

Orbán közölte, hogy Magyarországon európai árak vannak, de  magyar emberek nem keresnek annyit, hogy azt ki tudják gazdálkodni és meg kell védeni őket, majd sorolta, mikkel védik a magyar családokat és vállalkozásokat. Közölte, hogy munkavédelmi intézkedéseket indítanak, és lesz gyármentő program is. Hozzátette, hogy december módosítanak a 2023-as költségvetésen. 

Orbán kiemelte, hogy a nyugdíjasok meg fogják kapni a 13. hónapi nyugdíjat, és inflációnak megfelelően emelik annak összegét. 

Megvásárolt baloldal

Az ellenzékkel kapcsolatban kijelentette, hogy nem lehet velük együtt dolgozni, mert „megvásárolták” őket, „háttérben van valaki, és vele kéne tárgyalni”, mert ő dönti el, hogy mi lesz, „nem uraik saját maguknak”, hozzátéve, hogy „ezzel kell élnünk, most ilyen ellenzékünk van.”

Nem nyúlnak az abortuszhoz

Az abortusszal kapcsolatban kijelentette, hogy a jelenlegi törvényt hiba lenne megváltoztatni, és ellenzi annak megváltoztatását, és ez nem az az ügy, amivel foglalkozni kell, és nem is tartja elképzelhetőnek. 

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Belföld#orbán viktor#kossuth-rádió#interjú

Címlapról ajánljuk