Belföld

Mégsem teszi utcára a csepeli munkásszálló lakóit az egyik leggazdagabb magyar érdekeltsége

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 11:22

Korábban a főpolgármester tette szóvá: Jellinek Dániel egy napi profitjából meg tudná oldani, hogy ne kerüljön utcára a szálló 150 lakója.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kijelentette: hajlandó találkozni a bezárásra ítélt csepeli munkásszálló tulajdonosával, Jellinek Dániellel, akit Magyarország leggazdagabb emberei közé sorolnak. Karácsony Gergely korábban azt is szóvá tette, hogy az üzletember egy napi profitjából meg tudná oldani, hogy ne kerüljön utcára a szálló 150 lakója.

Korábban az RTL Híradónak az egyik lakó arról beszélt, hogy roma származásúként, négy gyerekkel senki nem akar nekik kiadni albérletet. A Zászlós szállón lakó 200 ember múlt héten tudta meg, hogy október közepéig ki kell költözniük. 


A Blikk vette észre Csepel polgármesterének Facebook-posztját, amelyben arról ír: sikerült megállapodniuk a tulajdonossal, így megmenekült a munkásszálló. Borbély Lénárd úgy fogalmaz:

Csepel polgármestereként sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, de további fejlesztéseket is végrehajtanak.

Mint írja, ennek értelmében a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Az csepeli önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben.


A hírre Facebook-oldalán reagált Karácsony Gergely is, aki szerint oka is volt, értelme is lett, hogy a szokásától eltérően emeltebb hangon szólította fel az ország egyik leggazdagabb emberét, 

Tiborcz István üzlettársát, hogy egynapi profitja terhére biztosítsa a csepeli munkásszálló működését, ne tegyen utcára 200 embert, köztük 50 gyereket. Jellinek úr, bár korábban a lakókat a szálló bezárásáról értesítette, most mégis vállalja az üzemeltetés költségeit.

Karácsony Gergely szerint ez helyes és az se baj, ha erről Csepel fideszes polgármesterével tárgyal, hiszen minden polgármesternek dolga most a legkiszolgáltatottabb emberek védelme.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#csepel#munkásszálló#jellinek dániel#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk