Belföld

Több tucat hallgatótól vonták meg az ösztöndíjat a Corvinuson, mert csaltak egy online vizsgán

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 16:29

Ötven hallgató ellen indítottak fegyelmi eljárást.

Gyanús lett egy oktatónak az egyik írásbeli vizsga eredménye a Corvinuson. Egy félévközi számonkérésen tisztességtelen módon próbálhattak előnyhöz jutni a diákok, kettejükről pedig kiderült, hogy mások helyett írták meg az online tesztet, írja a Blikk. Az egyetem ötven hallgató ellen indított fegyelmi eljárást.

A vizsga az egyetem elektronikus felületén, a Moodle rendszeren keresztül folyt a tavalyi tanév második félévében. Az eljárás során kiderült, hogy az érintettek helyett pénzbeli juttatásért cserébe két társuk vizsgázott le a rendszeren keresztül.

Négy vizsgázó bevallotta a csalást, és őszintén megbánta azt, ők szigorú megrovást kaptak. 39-en viszont kevésbé segítették az eljárást, tőlük hat hónapra megvonták az ösztöndíjat. Az összes teszt eredménye értékelhetetlen státuszba került.

Egy hallgatóról az derült ki, hogy több tucat társa helyett írta meg a vizsgát, és ezért számos esetben pénzt fogadott el. Őt kizárták az egyetemről. Egy másik hallgató csak három vizsgát írt meg, őt is ösztöndíjmegvonásban részesítették. Egy hallgatóról pedig kiderült, hogy nem követett el csalást.

Nyitókép: MTVA  /Bizományosi: Nagy Zoltán

#Belföld#corvinus#csalás#vizsga#online#ösztöndíj#megvonás

Címlapról ajánljuk