Belföld

Világűr-politikai tanácsadónak vitték volna a szentendrei önkormányzat munkatársait

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 2. 12:30

HÉV-vel a Holdra?

A szentendrei önkormányzat arról számolt be, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) megkereste őket, hogy a munkatársaik vegyenek részt egy világűr-politikai tanácsadó szakirányú továbbképzésen – vette észre a 24.hu.

A képzés célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a világűr emberi felhasználásának jogi, politikai és gazdasági aspektusaival. A közös modulra épülő két félév során levelező munkarendben, magyar nyelven tanulhatnak a hallgatók űrjogot, űrgazdaságtant, releváns biztonság- és védelempolitikai ismereteket, illetve olyan ismereteket, amelyek a szektorban való munkához nélkülözhetetlenek.

– írják a felhívásban.

Az NKE feltehetően azért kereste meg az önkormányzatot, mert az önkormányzati törvény értelmében minden önkormányzat köteles munkatársait a közszolgálati egyetem valamelyik képzésére beíratni. Az erre a célra fordítandó összeget a munkatársak bére határozza meg, Szentendrén 2 millió forintot jelent.

A városvezetés reagált a felhívásra, a válaszukban azt írták: egyetlen önkormányzati alkalmazott sem vesz részt a világűr-politikai tanácsadó képzésen, ami azt jelenti, hogy az eget kémlelő, űrkutatás iránt érdeklődő szentendreiek nem fognak tudni az önkormányzathoz fordulni a témában.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#világűr#szentendre#politika#tanácsadó

Címlapról ajánljuk