Belföld

Zivatarveszélyre figyelmeztetnek szombatra országszerte

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 21:19

Szombaton sokat és hevesen eshet, viharos szélroham és jégeső is jöhet.

Intenzív zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt adott ki országszerte figyelmeztetéseket szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI azt írta, zivatarveszély miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett öt nyugati megye – Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy – kivételével az egész országra felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton a hajnali, reggeli óráktól nyugat felől kiterjedtebb csapadék várható, zivatarokkal, illetve helyenként – leginkább a Dunántúl északkeleti részén, a középső országrészben, valamint Nógrád és Heves térségében) intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez elsősorban felhőszakadás társulhat.

Napközben a hevesebb zivatarok inkább középső tájakat és a Duna-Tisza közét sújthatják, majd késő délután, este inkább az Alföld keleti felét és északkeletet. A zivatarokhoz 60-80, néhol 90 kilométer/óra feletti viharos szélroham, felhőszakadás, helyenként rövid idő alatt 20-50 milliméternyi csapadék, és jégeső társulhat.

Nyitókép: Olvasói fotó/ Lakotárné Lőrincz Edit

#Belföld#Időjárás#zivatar#vihar#felhőszakadás#riasztás

Címlapról ajánljuk