Belföld

„Elég volt az influenszer politikusokból!” – Hétfőtől saját kezükbe vennék a katatüntetéseket a futárok

rtl.hurtl.hu

2022. július 16. 16:59

Az adónem felnégyelése mellett a rezsicsökkentés részleges eltörlése ellen is tüntetni fognak.

„Elég volt az utcabálból, fesztiválból, elég volt az influenszer politikusokból! Itt az idő, hogy a NÉP végre a kezébe vegye a sorsát és akkor és ott tüntessen, amikor és ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak!” – írta a Facebookon egy futárokból álló aktivista csoport hétfőre szervezett tüntetésük eseményéhez.

Szerintük az esti-éjszakai tüntetésekkel és hídfoglalásokkal „nem bénul meg semmilyen intézmény, ami ennek a zsarnok bandának fájna!” Éppen ezért most korábban, reggel héttől gyülekeznek majd a Margit híd pesti hídfőjénél.

Ami eddig történt az csak a bemelegítés volt. MOST KEZDŐDIK AZ IGAZI ELLENÁLLÁS! Nem ígérjük, hogy már hétfőn megváltjuk a világot. Valószínű több kitartásra lesz szükségünk. Ellenben megígérjük, hogy SZERVEZETTEN és KOORDINÁLTAN tartjuk majd meg az eseményeket, úgy hogy azoknak valóban LEGYEN ÉRTELME!

– írják.

A futárok kedden kezdtek el tiltakozni a katatörvény szigorítása miatt. Szerdán a Momentum szervezett tiltakozást a parlament elé, ami az esti órákban az egész belvároson végigvonult. Csütörtökön és pénteken a Kétfarkú Kutya Párt tiltakozott, szombat estére pedig Márki-Zay Péter mozgalma szervezett tiltakozást a szigorítás ellen, ami miatt százezrek fizethetnek több adót szeptembertől. Az eseményekkel az RTL Híradó is foglalkozott.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#facebook#tüntetés#futár#kata#tiltakozás#párt

Címlapról ajánljuk