Belföld

Véletlenül 4 milliárd forintnyi megtakarítást vallott be az agrártárca államtitkára

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 14:04

Forint helyett eurót írt a bevallott összeg végére.

Nobilis Márton vagyonbevallásában azt írta, devizaszámláján 9 millió 431 ezer eurót tart, ám valójában 9 millió 431 ezer forintnak megfelelő eurója van  – szúrta ki a 24.hu. 

Az Agrárminisztérium frissen kinevezett államtitkára (aki az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős) közölte a portállal, hogy  pontatlanul töltötte ki vagyonnyilatkozatát, amit haladéktalanul korrigálni fog. 

Mint írják, a 37 éves Nobilis Mártonnak emellett összesen 90 milliónyi megtakarítása van forintban, amiből 15 millió forint készpénz, 66 millió forinttal egy cég, 7 millióval pedig egy magánszemély tartozik neki, továbbá majd kétmilliót tart forintszámláján. Nobilisnak van négy budai és három vidéki ingatlana is. Ezen kívül összesen 4,5 hektár szőlő és szántó van a tulajdonában (1/4 részben) a villányi borvidékhez tartozó Siklóson.

Emlékeztetnek rá, hogy Nobilis Márton édesapja Nobilis Kristóf üzletember, aki korábban rendszeresen felkerült a leggazdagabb magyarokat összesítő listákra. 

Nyitókép: Varga József (b) és Nobilis Márton (j) a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna csoportmérkőzésén – Kovács Anikó / MTI

 

#Belföld#nobilis kristof#vagyonnyilakozat#tévés

Címlapról ajánljuk