Belföld

Németh Szilárd Karácsony Gergelyt hibáztatja a csepeliek százezres fűtésszámlái miatt

rtl.hurtl.hu

2022. június 12. 15:09

A rezsicsökkentést senki nem sértheti meg büntetlenül – közölte a kormánybiztos.

Néhány tízezer helyett több mint százezer forintos távhőszámlát kaptak a lakók két csepeli panelházban – számolt be szombaton az RTL Híradó. A lakásszövetkezet szerint adminisztrációs hiba történt, a lakók azt mondják, ennek ellenére azt várják tőlük, hogy fizessenek.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Németh Szilárd szerint Karácsony Gergely főpolgármester a hibás, noha a Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet elismerte: egy volt kollégájuk végezte hanyagul a munkáját, és kedden egyeztetnek a FŐTÁV-val a probléma megoldásáról.

Németh Szilárd a Facebook oldalán azt írta:

Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok.

Ezt azonnal ki kell vizsgálni! Felszólítom Karácsony Gergelyt a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre!

A rezsibiztos a kormányhivatalt is vizsgálatra szólította fel, jelezve, hogy a rezsicsökkentést „senki nem sértheti meg büntetlenül”.

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Belföld#rezsicsökkentés#németh szilárd#távfűtés#csepel#túlszámlázás

Címlapról ajánljuk