Belföld

Belép a DK-ba Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 10:10

A politikust tavaly nyáron kizárták a szocialisták, mert már akkor felmerült: ha parlamenti mandátumot szerezne, akkor inkább a Gyurcsány Ferenc vezette frakcióba ülne be. 

Fontos döntésen vagyok túl: beléptem a Demokratikus Koalícióba – közölte Molnár Gyula, az MSZP korábbi pártelnöke. 

„A politikában ezernyi dolog változhat, egyvalami azonban állandó: nincs sikeres politikus sikeres politikai közösség nélkül. És ha a puding próbája az evés, akkor a közösség próbája a közös munka. 

Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk együtt a DK-val, és mára már nem kérdés, hogy én a DK közösségéhez szeretnék tartozni.

– fogalmazott a politikus, aki azt is megjegyezte: ettől még az marad, aki volt, és teszi a dolgát, „ahogy eddig”.

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa tavaly júniusban egyhangú határozattal döntött úgy, hogy kizárja a MSZP-ből Molnár Gyulát. Az érvelés szerint Molnár „súlyosan megsértette az MSZP integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta”.

A 24.hu cikke szerint a szocialista elnökség azt állította: az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön. A politikus szerint viszont éppen az elnökség döntött úgy, hogy neki át kell ülnie, ezért azt kérte, szüntessék meg az ellene indított etikai eljárást. 

Molnár Gyula a rendszerváltás óta részt vesz a magyar belpolitikában. Öt cikluson át volt Újbuda országgyűlési képviselője, két cikluson keresztül polgármesterként vezette a kerületet, 2018 áprilisáig pedig az MSZP elnöke volt. 

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

 

 

#Belföld#molnár gyula#mszp#demokratikus koalíció

Címlapról ajánljuk