Belföld

„Örömmel tájékoztatta” a tankerület a tanárokat, hogy fejenként ezer forintból bulizhatnak a pedagógusnapon

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 8:11

A mulatozáshoz a „a 4. számú kötelezettségvállalási bizonylatot a majdani számlákkal együtt” is ki kell állítani.

És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! „Ereszd el a hajam!” Lesz ám bulika!

– ezzel a szöveggel osztotta meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt a tankerületi emailt, ami „örömmel tájékoztatta” a tanárokat: fejenként ezer forintot bulizhatnak el a június 5-i pedagógusnapi ünnepségen.

A Bel-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákat ezzel a szöveggel tájékoztatták: „Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Bel-Pesti Tankerületi Központ az idei pedagógusnap alkalmából 76000 forint keretösszeget biztosít az Ön Intézménye részére a méltó összejövetel megtartására, állományi összelétszám, öszes dolgozók részére, 1000,-/fő összeghatárig.”

A dajdajnak azonban vannak feltételei: a tankerület kéri, hogy a tanárok „tervezzék meg az összejövetel megtartásához szükséges beszerzést, és annak megfelelően utólag a 4. számú kötelezettségvállalási bizonylatot a majdani számlákkal együtt szíveskedjenek kiállítani részünkre és 2022. 06.30.-ig elszámolni vele a pénztárban.”


Egy budapesti pedagógus, Simkó Edit nemrég Facebook-oldalán tette közzé levelét, amiben azt kéri, hogy akik hozzá hasonlóan a tanári pálya elhagyását fontolgatják, egy időben tegyék, hátha ezzel változást tudnak kikényszeríteni.


Nyitókép: Getty Images

#Belföld#pedagógus#pdsz#tanár#pedagógusnap#party

Címlapról ajánljuk