Belföld

Kiderült, melyik tárcához kerülhet a sport az új kormányban

rtl.hurtl.hu

2022. május 25. 9:06

Meglehet Szabó Tünde utóda is az államtitkári poszton.

A 444.hu információi egybeesnek a Nemzeti Sport értesüléseivel: a szétszedett Emberi Erőforrások Minisztériumából a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül át a sportot felügyelő államtitkárság. Szabó Tünde sem marad az államtitkári poszton, utóda minden bizonnyal Schmidt Ádám lesz.

 A 444.hu szerint közismert, hogy sportügyekben valójában Orbán Viktor kézivezérlése működik. A Nemzeti Sport úgy fogalmaz: 

ahogyan az államigazgatásban emlegetik, valójában Orbán Viktor a sportminiszter, de legalábbis naprakész a terület legtöbb ügyével kapcsolatban és a fontosabb döntéseket is ő hozza meg.

A Nemzeti Sport ezzel kapcsolatban hozzáteszi: „technikai problémát is jelentett korábban, hogy a sport erős szereplői minden döntést tőle vártak, kevésbé fontos ügyekben, egymás feje fölött átnyúlva is, ráadásul a többcsatornás irányítási rendszerben (EMMI, Miniszterelnökség, MOB, klubok, szövetségek) nehéz volt sínen tartani a folyamatokat”.

Az államtitkári posztra legesélyesebbnek tartott Schmidt Ádámot 2020 decemberében nevezte ki sportügyi főtanácsadónak Orbán Viktor, bár azt hivatalosan nem jelentették be. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#emmi#honvédelmi minisztérium#szabó tünde#schmidt ádám

Címlapról ajánljuk