Belföld

30 milliós végkielégítéssel távozik két tárca nélküli miniszter

Dévai LászlóDévai László

2022. május 17. 7:03

Kásler Miklósnak és Benkő Tibornak 11,9 millió forint végkielégítés jár.

A leköszönő minisztereknek hat havi illetményüknek megfelelő végkielégítés jár, miután kiderült: nem kapnak szerepet az új kormányban – írja a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján a 24.hu.

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János és az állami vagyonért felelős szintén tárca nélküli miniszter Mager Andrea 30-30 millió forintot kapnak végkielégítésként, ami a havi 5 millió forintos fizetésük után jár nekik. A 24.hu azt írja, hogy még soha nem fizettek ki ekkora összeget lelépő minisztereknek.

A lap szerint paksi beruházásért felelős Süli János 2017 óta már 250 millió forintot vihetett haza.

Mager Andrea pozíciója jogutód nélkül szűnik meg, míg a paksi projekt Szijjártó Péterhez kerül. A tárca nélküli miniszterek fizetését mér 2018-ban emelték meg 1,1 millió forintról 5 millió forintra. Az említett lelépő kormánytagokon kívül távozik még Kásler Miklós is, neki és a szintén távozó Benkő Tibor honvédelmi miniszternek is 11,9 millió forint végkielégítés jár.

Nyitókép: Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter  az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#süli jános#magyar kormány#paks#paks2#mager andrea#kásler miklós#benkő tibor

Címlapról ajánljuk