Belföld

„A budapestiek nem vakondok” – vitatkoznak a Blaha Lujza téri zebrákról

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 21:43

A kormánypárti média támadja a gyalogátkelőket, Karácsony Gergely és a VEKE szerint viszont az a kérdés, hogy eddig miért kényszerítették a gyalogosokat a föld alá.

Tavaly júliusban számolt be az RTL Híradó arról, hogy elindult a Blaha Lujza tér felújítása. Mostanra már gyalogoszebrák is kerültek a térre – így a gyalogosoknak nem muszáj lemenniük az aluljárókba, de ez nem tetszik mindenkinek. A kormánypárti Origo szerint „értelmetlen gyalogátkelőkkel okoz elképesztő dugót Karácsony Gergely”.

A hvg.hu azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a zebrák azokon a látványterveken is szerepeltek, amelyeket Tarlós István korábbi főpolgármester hozott nyilvánosságra a tér felújításáról. Az intézkedést Karácsony Gergely is megvédte: azt írta, hogy a zebrák nem befolyásolják érdemben a forgalmat, és a kérdés inkább az, hogy eddig miért űzték a gyalogosokat a föld alá.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) is azt írta, hogy a Blaha Lujza téri zebrák azokban a tervekben is benne voltak, amelyeket Tarlós István idején készített a BKK. Szerintük azért van rájuk szükség, mert „a budapestiek nem vakondok”, „nem szeretik, ha föl-le kell lépcsőzniük csak azért, hogy átmehessenek az utca túloldalára”.

Babakocsival vagy kerekes székkel eddig szinte lehetetlen volt átkelni a téren, a felszíni átkelők ezt a problémát is megoldják. A hvg.hu szerint a Blaha Lujza tér régi vesszőparipája a kormánypárti médiának, a nagy forgalmú tér felújítását dugókról, „idegőrlő forgalomról”, balesetveszélyről szóló cikkekkel támadják.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#blaha lujza tér#zebra#felújítás#aluljáró#karácsony gergely#veke#propaganda

Címlapról ajánljuk