Belföld

Ungár Péter szerint olyan az Országgyűlés, mint a Két Medve nevű szombathelyi kocsma

Mohos MátéMohos Máté

2022. május 2. 15:11

De nem azért, mert olyan jó a melegszendvicsük, vagy mert az összes helyi gimis odajár inni.

Amikor pár éve a helyi gimisek és melósok nagy megdöbbenésére, a modern idők szelében didergő tulajdonosok végre fotocellás ajtót telepítettek a Két Medve nevű szombathelyi kocsma bejáratához, megzabolázandó a vad légmozgásokat, amik az állandóan nyitva hagyott bejáraton rendszeresen betörtek, idő előtt hűtve a pultban sülő májkérmes melegszendvicseket, valószínűleg még senki sem sejtette, hogy a megyeszerte legendás Maci neve egyszer Magyarország parlamentjében is elhangzik majd.

Pedig pontosan ez történt az LMP ciklusindító sajtótájékoztatóján, ahol Ungár Péter, a párt frakcióvezetője arról beszélt: „nem gondoljuk, hogy az Országgyűlésnek zsibvásárnak, a Két Medve nevű szombathelyi kocsmának vagy egy általános iskolának a színvonalát kellene produkálni” – mondta.

Mi komoly szakmai munkára szeretnénk használni a mandátumunkat, hiszen álláspontunk szerint erre választottak minket az állampolgárok

– tette hozzá. Kiemelte, hogy a jövőben a zöldpolitikára, és az elkövetkező gazdasági válság megoldására fognak fókuszálni. Arról beszélt, hogy annak a költségeit nem a szociális szektorban dolgozóknak, valamint a fodrászoknak kell megfizetni, hanem a multiknak és a vagyonosoknak, mint például ő.


Ungár azután került fel az ellenzék listájára, hogy egyéniben még az előválasztáson kikapott a DK-s Czeglédy Csabától Szombathelyen, akit április 3-án már a fideszes Hende Csaba vert meg. Ungár azóta azzal került a hírekbe, hogy orosz propaganda terjesztésével vádolta meg a közmédiát.

Nyitókép: Ungár Péter / Facebook

#Belföld#ungár péter#két medve#szombathely#kocsma#parlament#lmp

Címlapról ajánljuk