Belföld

Választás előtt 5 percet adott a köztévé Márki-Zay Péternek, veresége után interjút készítenek vele

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 8:26

Korábban foglalkoztak vele a műsorban, de csak távollétében.

Csütörtök este a köztévében Márki-Zay Péter lesz Lánczi Tamás 48 perc című műsorának vendége – olvasható a Híradó.hu-n, szúrta ki az Azonnali. A lap felidézi: Márki-Zay Pétert a választási kampányban, miniszterelnök-jelöltté választása után egyetlen egyszer hívták csak be a közmédiába, arra az öt percre, ami kötelezően kellett számára biztosítani, mint országos listát állító párt vezetőjének.

 A 48 perc című műsorban korábban – távollétében – korábban foglalkoztak Márki-Zay Péterrel, Lánczi Tamás műsorvezető például azt találta fontosnak megállapítani róla, hogy „Amerikából jött haza”, teszi hozzá a lap.

Az évi 130 milliárd forint közpénzből működő állami médiában a neki adott 5 percben Márki-Zay Péter cáfolta azokat az állításokat, amelyeket a kormánypárti médiában és a kormánypártok kampányában róla állítanak. Szerinte az állami média elhallgatja az emberek elől az igazságot. Az RTL Híradó hiába kereste az MTVA-t, nem árulták el, hogy szerintük az öt perc megszólalási lehetőség megfelel-e a pártatlanság és a közszolgálatiság elvárásainak.

#Belföld#márki-zay péter#állami média#mtva

Címlapról ajánljuk