Belföld

A Comói-tó partján bérel villát a külügy Csiszár Jenőnek

rtl.hurtl.hu

2022. március 16. 9:19

A rezidencia így nem Milánóban, a főkonzulátus közvetlen közelében van, hanem attól egyórás autóútra.

A Comói-tó partján bérelnek 350 négyzetméteres, 13 helyiségből álló, úszómedencés villát Csiszár Jenőnek, a milánói főkonzulnak – írta a HVG360. A lap szerint a rezidencia így nem Milánóban, a főkonzulátus közvetlen közelében van, hanem attól egyórás autóútra.

Az eljárást a római magyar nagykövet is kifogásolta, mert a HVG szerint Csiszár Jenő sem a római képviseletet, sem a fogadó állam hatóságait nem tájékoztatta a terveiről. 

Csiszár Jenő 2017 őszén 1,995 millió helyett 2,187 milliós fizetéssel kezdhette meg főkonzuli tevékenységét, amihez a rezidencián felül havi 300 ezer forintos lakhatási és egyéb költségtérítés, valamint a két gyermeke iskoláztatása után további havi 150 ezer forint is jár. Két éve azonban „pót­előirányzatot”, vagyis több pénzt kért az új főkonzuli rezidenciára: az addig is mintegy harmincmilliós éves kiadást néhány millió forinttal emeltette meg. (Az előző rezidencia egy Milánó belvárosában található, 300 négyzetméteres, teraszos nagypolgári lakás volt.) A változás okára azonban nincs magyarázat. 

A külügyminisztérium a részletekre nem tért ki, mindössze annyit válaszolt a lapnak, hogy 

a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára.

A HVG érdeklődésére Csiszár diplomáciai tevékenységét méltatva a tárcánál azt hangsúlyozták, hogy a főkonzulátus 2017 óta több mint 166 milliárd forint értékű befektetéshez járult hozzá Magyarországon.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#csiszár jenő#olaszország#rezidencia#comoi-tó

Címlapról ajánljuk