Belföld

Felfüggesztették az LMP-s képviselő tagságát, mert megkérdezte Facebookon, mi lesz „a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó” Hajnal Miklóssal

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 9. 18:53

„Mondj igazat, betörik a fejed” – írta most.

Az LMP felfüggesztette Hajdu Mária tagságát. A XII. kerületi önkormányzati képviselő azt kifogásolta, hogy a közös jelöltként induló Hajnal Miklós miért hazudhatott magának közgazdász végzettséget.

Mondj igazat, betörik a fejed – 13 év után felfüggeszti a tagságomat az LMP! Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy 13 évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy Facebook-posztban feltett kérdés miatt

– írta most Hajdu a Facebookon.

A képviselő két nappal ezelőtti posztjában azt írta Hajnalról: „Vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?” A politikus korábban több interjúban is közgazdászként beszélt magáról, ám nem szerzett ilyen diplomát. Jelenleg az ELTE-n tanul jogot, korábbi oxfordi tanulmányait a NOlimpia kampány miatt hagyta abba.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt korábban azt írta a Telex szerint: „Diplomát hazudni ugyanúgy csalás, mint a csalással megszerzett fideszes vizsgák, diplomák, doktorátusok és nyelvvizsgák esete. Tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére.”

Az üggyel kapcsolatban próbáltuk keresni Hajnal Miklóst is, de nem értük el.

Nyitókép: Mónus Márton / MTI

#Belföld#hajnal miklós#lmp#ellenzék#kizárás#diploma

Címlapról ajánljuk