Belföld

Beleszállt a Fideszbe Antall Péter

rtl.hurtl.hu

2022. január 10. 16:47

Akkora a csőd, amit a Fidesz csinált, hogy félnek megnyerni a választást, boruljon a bili az ellenzékre – írta az Antall József Tudásközpont vezetője a Facebookon.

A költségvetési támogatástól megfosztott Antall József Tudásközpont vezetője, a néhai MDF-es miniszterelnök fia egy Facebook-kommentben fejtette ki a véleményét a Fideszről, amit a Magyar Hang vett észre

Antall Péter azt írta, hogy a Fidesz fél megnyerni a 2022-es választást, mert akkora csődöt csináltak a 4 ezer milliárd forintos túlköltekezéssel, miközben egekben az infláció, az EU pedig visszatartja a támogatásokat. 

Szerinte generációs feszültség van a Fideszben, a fiatalok nyugdíjba küldenék az idősebb korosztályt, csak ott nincs „kibeszélő show”, ezért nem értesül róla a közvélemény. Azt írja, Orbán Viktor arra számít, hogy borul a bili, ami rádől a mostani ellenzékre és akkor visszajön kétharmaddal 2026-ban, vagy hamarabb. Antall Péter szerint Orbán bukni fog, minden eszközzel meg fogják akadályozni, hogy ismét kormányfő lehessen. 

Merkel egyszer azt mondta: ,,Gyurcsány a pestis, Orbán a kolera,, ha jól idéztem

– zárja a gondolatsort Antall Péter.

A Direkt36 tavaly májusban írta meg, hogy közpénzből járja a világ luxushoteleit Antall József fia, az Orbán-rendszer nagy nyertese. A cikkből kiderül, hogy az állami milliárdokból támogatott Antall József Tudásközpont vezetője, Antall Péter havi bruttó 4,6 millió forintos fizetést vett fel, valamint évi 15-20 külföldi utazást szerveztek az intézet delegációinak. Rendszerint drága luxushotelekben szálltak meg, például az ausztráliai Ayers-szikla, az isztambuli Hagia Szophia, a New York-i Central Park vagy éppen a washingtoni Fehér Ház közvetlen közelében. 2019-ben az USA legmagasabb felhőkarcolói közül kettőben is megszálltak az AJTK utazó delegációi – derült ki a cikkből, amelynek megjelenését követően megvonták az állami támogatást az alapítványtól, a vezetés nagy része pedig lemondott.

Nyitókép: Antall Péter, az Antall József Tudásközpont igazgatója beszél az Antall József Nyári Egyetem a Visegrádi együttműködés megalapításának 25. évfordulója című programján a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében 2016. július 4-én. Fotó: MTI / Soós Lajos

#Belföld#antall józsef#antall péter#antall józsef tudásközpont#fidesz#orbán viktor#luxushotel#luxusutazás

Címlapról ajánljuk