Belföld

Tele leszünk hosszú hétvégével a jövő évben

rtl.hurtl.hu

2021. december 28. 20:46

Kárpótlásul az idei évért már 2022 első negyedévében eljön az első négynapos hosszú hétvége, és a másodikra sem kell sokat várni.

Újév szombatra esik jövőre, ezzel nincs szerencséjük a munkavállalóknak, viszont márciusban egy kellemes négynapos pihenő lesz a hó közepén. Március 15-e keddi napra esik, ezért hétfőn is pihenőnap lesz, így jön ki a hétvégével együtt a négy nap. A hétfő azonban nem ajándék, március 26-án, szombaton kell ledolgozni. 

Áprilisban újabb négynapos hétvége lesz, nagypénteknek (április 15.) és Húsvét hétfőnek (április 18.) köszönhetően. 

Május elseje, a munka ünnepe tragikus módon vasárnapra esik, ezzel megint buknak egy szabadnapot a dolgozók. De nem kell sokáig szomorkodni, Pünkösd hétfő garantáltan hétfőn lesz, június 6-án, így ez a hétvége is három napig tart. Pünkösdi királyság.

Újabb pech, hogy az államalapítás ünnepe miatt járó munkaszüneti nap, augusztus 20-a szombatra esik.

Október 15-én, szombaton is dolgozni kell, cserébe azért, hogy összejöjjön a harmadik négynapos hosszú hétvége Mindenszentek alkalmából. Október 31-ét, hétfőt kapják meg a munkavállalók a ledolgozott 15-ei szombat után, és a november elsejei, keddi munkaszüneti nappal ki is jött az újabb négynapos pihenés.

Közben kimaradt október 23-a, az 1956-os forradalom évfordulója, ami munkaszüneti nap lenne, ha nem vasárnapra esne. Megint pech.

Jövőre viszont karácsony második napja, december 26. hétfőre esik, így akkor összejön egy háromnapos hétvége. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Belföld#naptár#munkaszüneti nap#szabadnap#munkanap#újév#húsvét#pünkösd

Címlapról ajánljuk