Belföld

Ezekben a magyar városokban maradnak el a szilveszteri tűzijátékok

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 17:22

Bár a kormány nem vezetett be korlátozásokat, sokan inkább otthon ünnepelnek.

Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is elmaradnak a szilveszteri városi ünnepségek és tűzijátékok, bár a kormány nem vezetett be korlátozásokat az év végére – értesült az RTL Híradója. Jelenleg csak egyetlen korlátozás vonatkozik az év utolsó napjára: az 500 fő feletti rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a helyzet most nem kívánja meg további korlátozások bevezetését.

Debrecen önkormányzata úgy döntött, hogy bár a kormány nem korlátozza a szilveszteri rendezvényeket, ők megteszik a szükséges lépéseket.

„Idén sem tudunk rendezvényeket tartani a főtéren, tehát sem tűzijáték, sem pedig egyéb rendezvény nem tud megvalósulni Debrecenben„

– fogalmazott Puskás István, a város alpolgármestere.

Miskolc önkormányzatának szóvivője, Petruskó Norbert pedig arra kérte a város lakosságát, hogy szűk körben ünnepeljenek a járványhelyzet miatt. Szegeden is elmarad a szilveszteri ünnepség, Pécsen pedig csak tűzijátékot tartanak. 

Rusvai Miklós víruskutató a Híradónak elmondta, a javuló járványadatok miatt nem szükséges korlátozásokat bevezetni.

További részletek az RTL Híradó riportjában.

Nyitókép: Szilveszterezők a budapesti Vörösmarty téren 2019. december 31-én este. 2020 szilveszterén elmaradtak a fővárosi ünnepségek. – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Belföld#szilveszter#tűzijáték#elmarad#korlátozások#koronavírus#rusvai miklós#orbán viktor

Címlapról ajánljuk