Belföld

Távozása előtt még kiosztott néhány díjat Novák Katalin

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 18:49

Egy államtitkár felesége is kapott elismerést.

A köztársasági elnöki felkérése miatt lemondott családokért felelős miniszter december közepén még utóljára pénzjutalmakat osztott ki négy kategóriában – írja a Magyar Hang. A díjazottak között nagyrészt több évtizede pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, valamint egyházi készségfejlesztő iskolák, és roma szakkollégiumok vannak. De nem csak ők.

Bölcsődékért díjban részesült Gál Katalin, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója, amiért munkahelyi bölcsődét alakított ki az állami vállalatnál. Gál 2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt.

Szintén Bölcsődékért díjban részesült az építész Tarnai Gergely, aki vezető tanácsadóként a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál is dolgozik.

A Magyar Fiatalokért díjban részesült Schanda Anikó, mint a Magyarországi Református Egyház cigány szakkollégiumainak fenntartói képviselője, Schanda Tamás, az innovációs tárca parlamenti államtitkárának felesége. 

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal ügyvezetője is kapott ebből a díjból. Ő 2010 előtt dolgozott a Nézőpont Intézetnek, majd a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese volt. 

„Az élet- és a családvédelem területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi munkájáért” kapott díjat Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója. A Népszava cikke szerint Frivaldszky korábban kiállt a melegházasság lehetősége, valamint a nők és családon belüli erőszak megelőzését célzó Isztambuli Egyezmény ellen. 

Pro Voluntarius díjat kapott a minisztertől Máthé Zsuzsa, aki az idén júniusban alapított Szent István Intézet ügyvezetője, amely szervezetet egy alapítványon keresztül Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója hozta létre, Nacsa Lőrinccel és Fülöp Attilával.

Nyitókép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond a családpolitikához kapcsolódó szakmai elismerések díjátadóján a budapesti Haris Parkban 2021. december 13-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#novák katalin#fidesz#pénzjutalom#köztársasági elnök#miniszter

Címlapról ajánljuk