Belföld

A kifutópálya hibája miatt nem tudott leszállni egy WizzAir-gép a debreceni reptéren, már az esti járatot is törölték

rtl.hurtl.hu

2021. december 27. 15:19

A Párizsból érkező WizzAir repülőgépét a Liszt Ferenc repülőtérre irányították át, a moszkvai járatot is törölték.

A kifutópálya meghibásodása miatt nem tudott fogadni egy járatot hétfőn a debreceni repülőtér – értesült az MTI helyi forrásból.

A WizzAir légitársaság járata 12.05-kor érkezett volna Párizsból, de a hiba miatt a gépet a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre irányították át. 

Az MTI néhány perccel 15 óra után azt írta, a következő járat 18.15-kor érkezik Moszkvából, a hibát tehát addig kell elhárítani. Ugyanakkor 15:30-kor a reptér honlapján már az szerepelt, hogy a járatot törölték. 

Telefonon az rtl.hu kérdésére nem adtak tájékoztatást, hogy a kifutópálya hibája miatt, vagy más okból törölték a moszkvai járatot. A mai induló járatoknál nincs változás és a keddi érkező járatok is „várható” jelölést mutatnak.

A repülőtér hétfő délutáni közleménye szerint „a futópálya burkolatán egy már korábban elhárított betonhiba javítóanyaga nem várt módon meglazult”. Az új burkolathiba kijavításáig a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft. vezetője - a repülésbiztonság legmagasabb szintjének szem előtt tartása érdekében - elrendelte a repülőtér futópályájának ideiglenes lezárását - írták.

A burkolathiba kijavítása 15.30-kor megtörtént, így a debreceni nemzetközi repülőtér ismételten alkalmassá vált „a biztonságos légiközlekedési tevékenység folytatására” – zárult a közlemény.

A Blikknek nyilatkozott az egyik utas, aki a Párizsból érkező gépen ült. Azt mondta, a landolás előtt pár perccel közölte a debreceni reptér, hogy nem tudja őket fogadni, mert megsérült a kifutópálya. 

Csak azt vettük észre, hogy mikor már szálltunk lefelé, hogy a gép megemelkedik, és közlik velünk a hírt, hogy ebből Budapest lesz.

– mondta az utas, aki a lapnak arról is beszélt, hogy a légitársaság mindent megtett azért, hogy enyhítsenek a kellemetlenségeken, buszokat biztosítottak az utasoknak, amikkel elviszik őket Debrecenig. 

Nyitókép: A Wizz Air légitársaság repülőgépe a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2021. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Belföld#debreceni repülőtér#járat#kifutópálya#párizs#moszkva#meghibásodás

Címlapról ajánljuk