Belföld

Csaknem hárommilliós év végi jutalmat vett fel Gyál fideszes polgármestere

rtl.hurtl.hu

2021. december 22. 16:49

Megosztja a helyi lakosokat, az ellenzéki képviselők pedig bírálják Pápai Mihályt, amiért fél éves fizetésének megfelelő év végi bónuszt vett fel a város kasszájából.

Hat havi, vagyis csaknem hárommillió forintos karácsonyi jutalmat kapott idén is Pápai Mihály, Gyál fideszes polgármestere – értesült az ATV Híradója. A városvezető bruttó 4 millió 188 ezer, vagyis nettó 2 millió 785 ezer forintos jutalmat vett fel, ahogyan tavaly is. Akkor azonban – a különleges jogrendnek köszönhetően – saját maga döntött a jutalmáról.

Az önkormányzat a bölcsődéket, óvodákat, rendőrséget és a városi cégek vezetőit is jutalmazta idén. Saját bónuszáról azonban nem számolt be a nyilvánosság előtt a polgármester.

A testület ellenzéki tagjai nem szavazták meg sem a polgármester, sem az alpolgármester hat havi prémiumát. A DK választókerületi szervezője kifogásolta, hogy Pápai Mihály egy évben másfél évnyi fizetést vesz fel, miközben szerinte a Covid miatt nehéz helyzetbe került családokat kellene támogatni.

A 24.hu korábbi cikke szerint idén a minisztériumok vezetői és dolgozói nem kapnak jutalmat.

Nyitókép: Pápai Mihály (Fidesz-KDNP), Gyál polgármestere, a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás elnöke sajtótájékoztatót tart a társulás kibővített ülése után a gyáli polgármesteri hivatalban 2014. december 18-án. – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#pápai mihály#gyál#jutalom#bónusz#karácsonyi#fidesz#dk#polgármester

Címlapról ajánljuk