Belföld

Rendbontók tartják rettegésben az utasokat és a személyzetet a Debrecen környéki vonatokon

rtl.hurtl.hu

2021. december 16. 5:33

Az utasok és a szakszervezet is elégedetlen, mert nincs elég rendőr és vasútőr az érintett vonatokon. Pedig a rendbontók miatt nemrég már napi hét járatra ígértek fegyveres őröket.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált a Debrecen környékén közlekedő vonatokon, hogy az esti órákban nem éppen józan fiatalok csoportosan hangoskodnak, zavarják, megfélemlítik az utasokat és a kalauzokat is. November 29-től ezért készenléti rendőrök és vasútőrök is utaznak ezeken a járatokon, sőt, december 12-től már a délutáni vonatokon is, legalábbis elméletben – írja a Telex.

A lap helyi tudósítója tesztelte a bevezetett biztonsági intézkedést, de nem találkozott fegyveres őrrel. A 15:45-kor Nyíregyházáról induló és Budapest, Nyugati pályaudvarig közlekedő vonatra szállt fel, de nem látott rendőrt vagy biztonsági őrt, ahogy a megkérdezett utasok sem, pedig igény lenne rá – olvasható a cikkben.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) sem elégedett, ők is úgy tapasztalják, hogy elmaradtak ellenőrzések. Azt mondják, a jegyvizsgálók többnyire egyedül dolgoznak, közülük is főleg a nők érzik azt, hogy nincsenek biztonságban.

Az ORFK sikeresnek tartja az intézkedést, a lapnak azt mondták, hogy november 29-től december 8-ig egyetlen egy esetben sem kellett a rendőröknek közbelépniük ezeken a vonatokon.

Nyitókép: Debrecen, 2019. június 3. Peron utasokkal, szerelvénnyel. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

#Belföld#máv#vonat#vasút#debrecen#rendbontók#rendőr#vasútőr#szakszervezet

Címlapról ajánljuk