Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 12. héten

rtl.hurtl.hu

2018. március 23. 20:45

Gigi és Ádám valami nagyon fontosat nem vesznek észre Hedviggel kapcsolatban. Júliának egyre nehezebb helytállni anyaként és üzletasszonyként egyszerre. Krisztián Luca miatt kellemetlenségbe keveredik Alizzal. Amikor Hanna bajba kerül, Balázs és Péter azonnal a segítségére sietnek, miközben a két fiú közti féltékenykedés egyre erőteljesebbé válik. Tóbiás igyekszik túllépni Kristófon. Kiderül, hogy Natasa bevállalósabb, mint amire Rudi számított.

Ádám megkéri Tóbiást, nyugtassa meg Hedviget, hogy a baba jó helyen lesz Giginél. Tóbiás ugyan meghökken, de eleget tesz a kérésnek. Miközben nyugtatni próbálja Hedviget, Ádám feszülten várja a döntést. Hedvig úgy dönt, hogy nem változtatja meg a döntését, és Gigiéknek adja a gyereket. Gigi és Ádám úgy döntenek, hogy elfogadják Hedvig névjavaslatait, ám azt nem veszik észre, hogy Hedvig időközben egyre jobban kötődik a gyerekéhez.

Júlia egész éjjel Máté jelmezén dolgozott, és miután elkészült vele, megígéri a fiúnak, hogy elmegy az előadására. Később Júlia magabiztosan készül az interjúra, amit az Üzlet és Pénz folyóirat kért tőle, ám hamarosan idegeskedni kezd, mert az újságíró késése miatt úgy látja, hogy nem fog odaérni Máté előadására. Bár a riporter beesik az utolsó pillanatban, és belekezdenek a beszélgetésbe, Júlia úgy dönt, hogy félbehagyja az interjút, és elmegy Máté előadásra. Sietősen távozik, ám a nagy rohanás sem hoz eredményt: az előadásról lemarad, Máté pedig csak Attilának hálálkodik, amiért megnézte az előadásban. Miklós később közli, hogy beszélt az újságíróval, hogy mégis írja meg a cikket Júliáról. Később azonban Júlia és Miklós döbbenten szembesülnek azzal, hogy Júlia helyett egy másik nőről készült cikk van fent az újság online változatában. A cikket elolvasva Júlia csalódottan állapítja meg, hogy az a nő mindenben jobb nála, de Miklós megnyugtatja az önbizalmát vesztett Júliát, hogy ez csak a látszat.

 

 

A Miklóssal kötött megállapodás után Krisztián elújságolja Aliznak, hogy ő a bisztró új tulajdonosa, ám ledöbben, amikor Miklós meglepő feltételt szab. Kizárólag akkor ad Krisztiánnak kölcsönt, ha csendestársként tulajdonosa lehet a bisztrónak, és más feltételeket is szab. Krisztián gondba kerül, mert úgy érzi, Zsolt ebbe soha nem menne bele, de kénytelen elfogadni Miklós záradékát, mert máskülönben nem tudja megszerezni a Zsolt műtétjéhez szükséges pénzt. Krisztián – hogy elkerülje a botrányt – azt hazudja Zsoltnak, hogy bankhitelt kapott, és így meg tudja venni a Rózsát, ezért Zsolt boldogan ünnepelni kezdi az öccsét, mint a bisztró új tulajdonosát. Gizella sürgősen szeretne Krisztiánnal beszélni, mivel százezer forint hiány keletkezett a kasszában. Ezt hallva, Rudi elmondja Krisztiánnak, hogy arra gyanakszik, Luca vehette ki a kasszából a pénzt. Krisztián elveti ezt a feltételezést, mondván, hogy Luca ilyet sose tenne. Mivel kizárt minden más lehetőséget, a feszengő Krisztián végül megkérdi Lucát a dologról, akit teljesen megdöbbent Krisztián vádaskodása, Krisztián kellemetlen helyzetbe kerül, amikor Aliz harciasan Luca védelmére kel, mert meghallja, hogy Krisztián lopással vádolja Lucát, amit a lány tagad. Zsolt egyszer csak lazán közli, hogy ő volt az. Krisztián megharagszik Zsoltra, amiért nem szólt neki arról, hogy elveszi a pénzt, és emiatt kellemetlen helyzetbe sodorta Alizzal és Lucával szemben. Krisztián megkönnyebbül, amikor Luca megbocsájt neki, azonban öröme nem tart sokáig, mert Alizt nem sikerül megbékítenie.

 

 

Hanna kénytelen a fiúkhoz fordulni segítségért, amikor váratlan probléma merül fel a hajléktalan lap szerkesztőségében. Balázs és Péter elkíséri Hannát, hogy segítsenek neki fellépni az agresszív lakó ellen, aki nem engedte be a szerkesztőségbe a hajléktalanokat, ám Hanna végül nélkülük oldja meg a helyzetet, és megfenyegeti a lakót, hogy ha legközelebb sem engedi be az alkalmazottjait, akkor kihívja rá a rendőrséget. Amikor Hanna futni indul egyedül, váratlanul megtámadja az agresszív lakó. Péter és Balázs azonnal a helyszínre sietnek. Amíg azonban Balázs úgy érzi, jobb, ha Hannával marad ebben a helyzetben, és segít neki megnyugodni, Péter teljesen felhúzza magát a történteken, és elhatározza, hogy figyelmeztetni fogja Hanna támadóját, hogy ezt még egyszer büntetlenül nem teheti meg. Miközben Péter Attila segítségével ezt intézi, Balázs megpróbálja elterelni a kikészült Hanna figyelmét az esetről, és ráveszi, hogy üvöltse ki magából az összes feszültséget a villa teraszán. Az "akcióból" hazatérő Péter ezután elismeri Júliának, hogy azért tette helyre az agresszív lakót, hogy lenyűgözze Hannát. Amikor azonban azzal szembesül, hogy ezt rajta kívül Balázsnak is sikerült elérnie, féltékeny lesz. Bár Balázs megnyugtatja, hogy erre nincs oka, Péter később mégis úgy dönt, hogy nem hagyja, hogy Balázs közéjük álljon Hannával. Ezért amikor az éjszaka közepén Hanna kétségbeesett SMS-ben hívja át magához Balázst, Péter úgy dönt, kitörli az üzenetet, és inkább ő nyújt támaszt Hannának és ügyesen eléri, hogy Hannánál tölthesse az éjszakát. Másnap, amikor összefut Júliával, Péter bevallja, hogy boldog, amiért úgy érzi, Hannával kezdenek újra egymásra találni, ám azzal nem számol, hogy Balázs tudomást szerez Hanna előző esti SMS-éről. Balázs, mivel sehogy sem érti, hogyan törlődött ki Hanna üzenete a telefonjából, gyanítani kezdi, hogy Péter áll a dolog hátterében. Noha Balázs nem akarja elhinni, hogy Péter szándékosan kitörölte volna az üzenetét, számon kéri Pétert. De vajon Péter bevallja az igazat?

Tóbiás elhatározza, hogy végleg túllép a Kristóffal való kapcsolatán, és új életet kezd. Bejelenti Kristófnak, hogy szeretné, ha barátok lennének, ám amikor úgy látja, hogy Kristóf nem hisz neki, hirtelen ötlettől vezérelve meghívja magához vendégségbe Kristófot és Boldizsárt. Miután Tóbiás belátja, hogy hiába próbálja rávenni Alizt, hogy jöjjenek el ők is Krisztiánnal a Kristóféknak adott vacsorára, hogy Tóbiásnak ne kelljen egyedül lennie, azzal kezdi áltatni magát, hogy képes lesz anélkül végigcsinálni az estét, hogy előtörnének belőle a Kristóf iránti érzelmei. Bár Tóbiás azt is elhatározza, hogy kizárólag barátként ül majd le Kristóffal és az új barátjával, Boldizsárral a vacsoraasztalhoz, később mégis elugrik edzeni, hogy jól nézzen ki estére. A Fittlaborban azonban összefut Kristóffal, akiről kiderül, hogy ő is hasonló céllal gyúrna. Az esti vacsora viszont a kissé kínos belépő után mégis meglehetősen oldottan alakul, ám amikor egy ponton Boldizsár asztalt bont, Tóbiás és Kristóf azon kezdenek aggódni, hogy talán megbántották Boldizsárt azzal, hogy a közös emlékeiken nosztalgiáztak. Szerencsére hamar kiderül, hogy erről szó sincs, így Tóbiás és Kristóf őszintén örülnek, hogy végre sikerül barátokként viszonyulniuk egymáshoz. Ekkor azonban azzal kell szembesülniük, hogy Boldizsár a barátkozásnál kicsit többet tervezett az estével kapcsolatban. Tóbiást és Kristófot egyaránt ledöbbenti, hogy Boldizsár félreértette a társasjátékozást, és azt hitte, édeshármasra készülnek. De tisztázzák a félreértést, és amikor már mindenki csak nevet az egészen, Tóbiás rávilágít, hogy Boldizsár valamit félreérthetett, mert ő inkább monogám típus.

Milán ideköltözése után Rudinak feltűnik, hogy Natasa nehezen viseli a nyakába szakadt Milánnal járó feladatokat, és megérti, hogy valami vad ötlettel kell kirobbantania Natasát a Milánnal érkezett terhek miatt érzett fásultságból. Natasa fejével gondolkodva olyan programokat javasol neki, amik nem nyerik el a lány tetszését, mert ő sokkal inkább extrém dolgokra vágyik. Amikor Tóbiás elpanaszolja, hogy Kristóf új barátja azt hitte, a közös vacsora felhívást jelent egy édeshármasra, Rudi ihletet kap, és felveti Natasának az ötletet. Rudi lepődik meg a legjobban, amikor Natasa igent mond.

 

 

#Barátok közt#gigi#bokros ádám#hedvig#berényi júlia#bartha krisztián#fekete luca#fekete aliz#holman hanna#berényi balázs#illés péter#nagy tóbiás#asztalos kristóf#kőhalmi natasa#vida rudi#sorozat#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk