Barátok közt

Előző rész (2017. augusztus 25.)

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 25. 21:30

Piros váratlan állásajánlatot kap a Rózsa bisztróban. Aliz dühében meggondolatlan döntést hoz. Nóra hozzálát a tárgyalási stratégiája kidolgozásához. Attila rájön, Ludwig hol tartja fogva Lizát.

László bocsánatot kér Bözsitől, amiért korábban gúny űzött abból, hogy az asszony vénségére még szeretné megszerezni a jogosítványt. Bözsi megbocsát, majd kéri Lászlót, ünnepeljen velük, hogy Júlia és Piros személyében remek oktatókat sikerült magának találnia. Piros később bevallja Júliának, hogy bár nagyon élvezte a Bözsinek adott KRESZ-órákat, a Lászlóval való megállapodásuk miatt nem biztos, hogy jó ötlet nagyon megszerettetni magát a lakóközösséggel. Azt is elárulja, hogy ennek ellenére ő megszerette az ittenieket, és szívesen maradna még, hiszen így Stellát is gyakrabban láthatná. Nem is sejti, hogy kívánsága alig pár perccel később valóra válik: Krisztián ugyanis Aliz kilépése miatt felajánlja Pirosnak, hogy meghosszabbítja a munkaszerződését. Vajon Piros elfogadja a váratlan ajánlatot?

 

Aliz, Krisztián és Tóbiás között továbbra is puskaporos a hangulat, amiért kiderült, hogy a bank nem annyi lakáshitelt ítélt meg számukra, mint amennyire szükségük lenne Zsolt lakásának megvételéhez. Alizt olyannyira megviseli a dolog, hogy kezdi úgy érezni, hiba volt belemennie a Kristóffal való érdekházasságba. Amikor pedig később megpróbálna kibékülni Krisztiánnal, a srác azzal szembesíti, hogy ő is hasonlóan érez: már rég az övék lehetne Zsolt lakása, ha Aliz képes lett volna annak idején lemondani a puccos esküvőről. Aliz és Krisztián ezen annyira összevesznek, hogy Aliz dühében felmond a Rózsában, majd Ádámon vezeti a felgyülemlett feszültséget.

 

Miután Miklós figyelmezteti Nórát, hogy szerinte egyelőre nem elég erős a Bandi következő tárgyalására kidolgozott stratégiájuk, és rávilágít, hogy szükségük lenne egy olyan ütőkártyára, ami egyenértékű Gedeon hamis tanús-tervével, de mégis a törvény keretein belül marad, Nóra elugrik a bíróságra, hogy kikérje tanulmányozásra az összes Bandiéhoz hasonló eset jegyzőkönyvét. Eközben összefut Ábellel, aki meglepődik, amikor megtudja, hogy Nóra visszavette Gedeontól Bandi ügyét. Ábel ezután elpanaszolja, hogy aggasztja, hogy azóta nem tudja elérni Norbit, hogy a srác legutóbb meglátogatta Bandit a kórházban. Nórának viszont ennek apropóján támad egy ötlete arra, mivel erősíthetnék meg a stratégiájukat: találkozóra hívja Norbit, és kiszedi belőle, hogy bűntudata van Bandi súlyos sérülései miatt. Vajon mi a terve Nórának Norbi vallomásával?

 

Miután Ágnes és Attila rájönnek, hogy Ludwig csak szórakozik velük, és valójában nem ölte meg Lizát, Attilának eszébe jut, hogy talán az e-mailben küldött, Ludwig követélését tartalmazó hangfájlt alaposabban megvizsgálva Liza nyomára bukkanhatnak. Ágnes azonban hiába kezd reménykedni, azzal kell szembesülnie, hogy valami furcsa háttérzajt leszámítva semmivel sem jutnak közelebb a hangfelvétel révén ahhoz, hogy Ludwig hol tartja fogva a lányt. Attila is feladná a dolgot, ám ekkor váratlanul felismeri a Péter által a Berényi Ásványvízüzem látogatásáról vágott reklámfilmen a Liza szövege alatt is hallható gépies kattogást. Attila azonnal rohan Ágneshez a jó hírrel: Liza a Berényi Ásványvízüzemben van. Vajon Ágnesnek végre sikerül kiszabadítania a lányát?

 

#Barátok közt#piros#állásajánlat#bisztró#fekete aliz#düh#döntés#balogh nóra#tárgyalás#berényi attila#schneider ludwig#fogvatart#liza

Címlapról ajánljuk