Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 33. héten

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 18. 21:20

Bandi súlyos állapotba kerül a történtek után, majd döntést hoz ügyvédjével kapcsolatban is. Félix és Emília kapcsolata ismét fordulatot vesz Emília készülő könyve miatt. Krisztián és Tóbiás tovább színlelnek Sári előtt. A kérdés csak az, hogy mennyire sikeresen teszik mindezt. Ludwig rájön, hogy mit tett Ágnes és változtat a tervén. Úgy tűnik, Natasa és Rudi megtetszettek egymásnak. László minden áron el akarja titkolni Gizella elől, hogy Piros a házban dolgozik. Hanna szinte csak rossz híreket kap.

Miután Bandi magához tér a kórházban, Miklós és Nóra megnyugtatják, hogy minden rendbe jön. Nóra elárulja Júliának, hogy bűntudata van a helyzet miatt, de Júlia igyekszik felrázni, Nórát, hogy önmarcangolás helyett tanácsosabb volna a megoldással foglalkozni. Nóra közli is Miklóssal, hogy helyre akarja hozni a dolgokat, viszont ehhez Miklós józanságára is szüksége lesz. Nóra hosszú idő után találkozik Ábellel, és megkéri, beszéljenek Bandiról, ugyanis baleset érte az előzetesben, és ki kellett műteni a lépét. Ábel sajnálja Bandit. Másnap Nóra legnagyobb meglepetésére Ábel Norbival állít be hozzá azzal, hogy Norbi személyesen akar beszélni Nórával. Nóra megtudja, hogy Norbi szemének állapota javulni kezdett. Nóra örül, de szomorúan elmondja, hogy Bandi, a lépének elvesztésével viszont tényleg maradandó sérüléseket szenvedett. Eközben Gedeon meglehetősen érzéketlen módon a pozitívumot látja Bandi sérülésében, ugyanis szerinte az majd empátiát ébreszt a bíróságon. Bandihoz ezután váratlan látogató érkezik. Ábel elmondja Nórának, hogy Norbi meglátogatta Bandit, és azt tanácsolja Nórának, hogy vegye rá Bandit, jelentse, hogy bántalmazták. Nóra Miklós segítségét kéri, hogy meggyőzzék Bandit a jelentésről, de Miklós nem támogatja a dolgot, mert attól fél, hogy ha Bandi jelentést tesz, akkor újra bántalmazni fogják őt az előzetesben. Miközben Miklós nekiesik Ábelnek, Bandi megkéri Nórát, hogy legyen újra az ügyvédje. Miklós kezdetben nem örül Gedeon leváltásának, ám Nóra meggyőzi, Bandi bizalmát jelzi irányukban, hogy újra Nórát kérte meg, hogy képviselje őt a bíróságon.

 

 

 

Félix és Emília összekülönböznek Emília készülő könyve kapcsán. Emília kikéri Irma tanácsát, ő mit szól az anyaghoz. Irma szerint, ami eddig elkészült a könyvből, az remek, de abban igazat ad Félixnek, hogy elég „száraz”, nem túl olvasmányos. Emília nem érti, miért baj ez, hiszen szakkönyvet ír. Hogy jobb kedvre derüljön, beül a Rózsába egy forró csokira, ahol beszédbe elegyedik Pirossal, aki a börtönéveiről és a visszailleszkedés nehézségeiről mesél Emíliának, aki közben jegyzetel. Félix és Emília másnap reggel kibékülnek.

 

 

Emília később megtalálja elhunyt férje, Iván régi gyümölcsrizs-receptjét, így Irmával és Natasával kitalálják, hogy a régi idők emlékére megcsinálják újra az édességet. Félix megtudja a közös főzés tervét Irmától, és elhatározza, hogy meglepi Emíliát azzal, hogy a recept alapján bevásárol, és elkezdi megfőzni a gyümölcsrizst.

 

Aliz arra biztatja Krisztiánt, hogy mielőbb kezdje el elhinteni a jeleket Sári előtt, hogy Krisztián és Tóbiás kamu párkapcsolata a végét járja. Krisztián így is tesz, Sári pedig Tóbiástól is azt a megerősítést kapja, hogy a párkapcsolatuk haldoklik. Aliz is megerősíti a dolgot Sárinak, és elmondja neki, kár volt annak idején összehozni a két srácot.

 

 

 

Ludwig újabb emailben tájékoztatja Ágnest, mi a teendő a megszerzett 200 millió Forinttal: Ágnesnek egy megjelölt kukába kell helyezni a pénz a parkban. Attila elkíséri Ágnest, a pénz bedobása után pedig végignézik, ahogyan egy közterület-fenntartó kiüríti a szemetest. Attila elhatározza, hogy követi a kukásautót, és arra kéri Ágnest, várja meg otthon a híreket, Attila azonban rossz hírekkel telefonál, a közterület-fenntartó észrevehette, és lerázta. Kisvártatva Ludwig is jelentkezik, és közli Ágnessel, hogy hatalmas hibát vétett, amiért ráuszította Attilát, ezért büntetést érdemel: nem árul el újabb infót Liza hollétéről.

 

 

Irmának megfájdul a háta, ezért Emília azt javasolja, hogy menjenek el jógázni a Fittlaborba. Amikor Natasa tudomást szerez erről, ráparancsol Rudira, hogy hozzák kifogástalan állapotba a helyet, mert jön az anyja, és imponálni akar neki. Rudi és Natasa veszik az akadályt, Emíliáék jól érzik magukat, sőt Rudi és Natasa a közös esemény után még jobban összemelegednek. Rudi és Natasa remekül szórakozik a Fittlaborban, és Rudi ezen fellelkesülve randira hívja a lányt, aki azonban elutasítja.

 

 

László elpanaszolja Vilmoséknak, hogy nagyon hiányzik neki Gizella, az egyetlen vigasz, hogy délután végre újból videócsetelnek majd. László meg is kezdi a videóbeszélgetést, ám amikor váratlanul Piros zavarja meg a pillanatot, László lecsapja a laptopot, ugyanis még nem mondta el Gizellának, hogy Piros a házban dolgozik. Piros döbbenten veszi tudomásul, hogy László eltitkolta Gizella elől, hogy Piros a Rózsa bisztróban kapott állást. Piros szerint el kéne mondaniuk Gizellának, hogy később ne legyen ebből félreértés, de László ragaszkodik az ellenkezőjéhez.

 

Annak ellenére, hogy Hanna randevút tervez, Péter kedvetlenül elmegy otthonról. Péter ezután összefut Júliával, de nem vallja be neki, hogy bizonytalan lett a párkapcsolatát illetően. Hanna – Ádámmal beszélgetve – belátja, hogy valóban nem helyezett elég nagy hangsúlyt a kapcsolatára, és elhatározza, hogy teperni fog Péterért. Hanna meg is tenné az első lépést, azonban Péter közli, hogy szerinte jobb lenne, ha inkább szünetet tartanának.

 

 

Közben, Ottó talált Juditnak egy otthont, ahol elhelyezheti. Hanna és Ottó elhatározza, hogy a villában közlik az örömhírt Judittal, aki eközben véletlenül meghallja, amikor Ágnes kijelenti a villa új tulajdonosának, Bata Borókának, hogy a villa már Batáé. Amikor Judit elmeséli Ottónak és Hannának, hogy szerinte Ágnes eladta a villát, Hanna döbbenten szembesül azzal, hogy Judit talán igazat mond. Hanna felkeresi Ágnest, és számonkéri, igaz-e, amit Judittól hallott. Ágnes kimagyarázza a helyzetet, Hanna azonban tovább gyanakszik. Letölti a tulajdoni lapját, ami igazolja félelmét: a villa tulajdonosa jelenleg Bata Boróka. Hanna felkeresi Bata Borókát, majd nem sokkal később Hanna és Bata közösen keresik fel Ágnest, hogy tisztázzák a helyzetet.

 

 

#Barátok közt#berényi bandi#állapot#döntés#ügyvéd#morócz emília#felix#bartha krisztián#nagy tóbiás#schneider ludwig#berényi ágnes#kővári natasa#vida rudi#novák laci#bokros gizella

Címlapról ajánljuk