Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 19. héten

rtl.hurtl.hu

2017. május 12. 22:05

Péter hirtelen megváltoztatja dokumentumfilmjének témáját. Júlia kinyomozza, mit tett Bandi, ráadásul Bandi a KisSzékben is egyre inkább felhívja magára a figyelmet. Ágnes titokzatos küldeményeket kap, amik halálra rémítik. Krisztián döntést hoz Alizzal kapcsolatban, majd nem várt fejleményekkel találja magát szembe. Félix kénytelen elhalasztani terveinek megvalósítását. Zsófi galéria megnyitója nem úgy alakul, ahogy azt elképzelte.

Péter dokumentumfilmjének forgatása közben Majoros váratlanul ismét elkezd beszélni elveszített szerelméről, őszintesége láttán pedig Péternek támad egy ötlete: elhatározza, hogy dokumentumfilmjét inkább Majoros szerelmének felkutatásáról forgatja majd.

 

 

 

Miután Bandi beavatja Nórát a keszthelyi incidensének részleteibe, a nő megnyugtatja, hogy Bandi tette egyértelműen jogos önvédelemnek nyilvánítható. Nóra ezután arra kéri Júliát, hogy az eset miatt − amit az ügyvédi titoktartás végett természetesen nem árul el − legyen elfogadóbb Bandival. Júlia felhívja Zsuzsát, aki beszámol neki Bandi ügyéről a bántalmazott évfolyamtársával kapcsolatban.

 

 

Bandi úgy dönt, Miklóshoz költözik. Renáta rábeszéli Bandit, hogy folytassák a külön bizniszüket. Egy reklamáló vendég miatt Bandi lebukik Péter előtt, Bandi azonban az egész ügyet Renátára keni. Péter később úgy dönt, megválnak Banditól is. Bandi később beismeri Miklósnak, hogy ő maga is benne volt a csalásban. Amikor Nóra megtudja Bandi újabb stiklijét, sürgetni kezdi, hogy találjanak új állást Bandinak, ugyanis arra akarja építeni Bandi védelmét a közelgő tárgyaláson, hogy Bandi hasznos tagja a társadalomnak.

 

 

Ágnes váratlan küldeményt kap, amelyről úgy véli, csakis az eddig halottnak hitt Ludwigtól jöhetett. Közben Ottó azzal próbálja kiengesztelni Lizát, hogy visz neki egy elektromos zongorát. Liza nagyon örül a hangszernek, de Ágnes kiborul, amikor Liza a Requiemet kezdi el játszani rajta. Ágnes egy újabb megdöbbentő küldeményt kap egy ismeretlen feladótól: egy kötegnyi fehér liliomot. A rettegő Ágnes úgy dönt, hogy Lizával külföldre költözik, hogy elkerüljék Ludwig bosszúját, ha esetleg mégis életben van. Ágnes mindenről beszámol Lizának. Ágnesnek eközben váratlan látogatója érkezik. Miután Ágnes megtudja Brigittától, hogy az ajándékokat Brigitta férje, Louis küldte, Ágnes szívéről leesik a kő. Brigitta azonban vádaskodni kezd, azt gyanítja, Ágnesnek viszonya van Louis-val, ezért Ágnes kidobja Brigittát a házából.

Ádám azt tanácsolja Krisztiánnak, hogy ha valóban vissza akarja szerezni Alizt, kérje meg végre a kezét. Aliz nem sokkal később tényleg házassági ajánlatot kap. Csakhogy nem Krisztiántól, hanem Kristóftól...

 

 

Krisztián úgy dönt, hogy elutasító lesz a lánnyal, hogy annál nagyobb legyen Aliz meglepetése, amikor felteszi neki a Nagy Kérdést. Amikor Krisztián bántóan viselkedik Alizzal, Aliz elhatározza, hogy felesleges Krisztiánra várnia és bejelenti Kristófnak, hogy tényleg férjhez megy hozzá. Amíg a szomorú Aliz arról panaszkodik Zsófinak, hogy Krisztián nagyon elutasító vele, és hogy biztosan sose kérné meg a kezét, Krisztián Cukit hívja segítségül a lánykéréshez.

 

 

Kristóf megtudja Tóbiástól, hogy mire készül Krisztián, elhatározza, azonnal beszél Alizzal. Aliz éppen igent mond Krisztiánnak, mikor Kristóf Tóbiással az oldalán beállít. Aliz bűntudatosan beismeri Krisztiánnak, hogy ő már igent mondott Kristófnak – szigorúan érdekből. Később Krisztián beismeri Aliznak, furcsállja és elbizonytalanítja, hogy Aliz képes lenne érdekből házasodni.

 

 

Emília és Nóra megbeszélik, hogy tartanak egy csajos estét Emíliánál, hogy megünnepeljék Nóra névnapját. Később Nóra fültanúja lesz annak, hogy Lászlóban és Gizellában vannak ellenérzések azzal kapcsolatban, hogy Félix ideiglenesen beköltözik a házba. Nóra felveti Emíliának, hogy Félixet be kéne vezetni a „társaságba”. Az esti összejövetel pont alkalmas lenne arra, hogy Nóra és Júlia jobban megismerjék őt, aztán majd kitalálják, hogyan kedveltessék meg a többi lakóval is. Félix, aki azt tervezte, hogy kettesben lesz Emíliával, nem túl boldog az ötlettől, de belemegy. Natasa később rájön, hogy Félix szándékai Emíliával kapcsolatban komolyabbak, mint azt gondolta.

 

 

 

Zsófi izgatottan várja a festményeket a galéria megnyitóra, Ádám pedig megígéri, hogy mindenben Zsófi segítségére lesz. Az érkező műtárgyak hamar véget vetnek az idillnek, a festőművész képei nem alkalmasak a megnyitásra. Zsófi a plafonon van, hiába próbálja megnyugtatni Ádám és Gigi is. Végül Tóbiásnak sikerül megnyugtatni Zsófit, aki rájön, mennyire hálás, amiért ilyen barátai vannak. Nem is sejti, hogy eközben Gigi Zsófi ellen próbálja hangolni Ádámot.

 

 

 

 

#Barátok közt#illés péter#dokumentumfilm#illés júlia#berényi bandi#berényi ágnes#bartha krisztián#döntés#fekete aliz#eljegyzés#felix#szentmihályi zsófi#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk