Barátok közt

Előző rész (2017. április 28.)

rtl.hurtl.hu

2017. április 28. 22:30

Kristóf nem tud megbékélni az apja végrendeletével. Vajon kibékül-e Vilmos és László egymással? Vajon hogy alakul Bandi és Renáta közös „biznisze”? Liza viselkedése aggodalomra ad okot.

Habár Kristóf tudja, hogy az apja a kitételt azelőtt írta, hogy kibékültek egymással, és csak a hirtelen halála miatt nem volt ideje a végrendeletét módosítani, továbbra sem érti, hogy kényszerítheti egy apa házasságra a fiát, akiről tudja, hogy meleg. Nóra megpróbálja rávenni, hogy menjen vissza a hagyatéki tárgyalásra, de Kristóf közli, hogy felesleges, hisz esze ágában sincs teljesíteni a kitételt. Amikor a rosszkedvű Kristóf hazaér, elmeséli a történteket Tóbiásnak, aki azt tanácsolja, hogy ne foglalkozzon a végrendelettel, hisz úgysem akarja a csokigyárat.

 

László és Vilmos továbbra is kerülik egymást, miután László megtudta, hogy annak idején Vilmos javaslata miatt került le egy teljes évre egy vidéki árvaházba. Habár Aliz nem győz bocsánatot kérni Vilmostól, az egy kicsit továbbra is haragszik rá, amiért a lány odaadta Lászlónak a papírt, ami fényt derített erre a történetre. A bűntudatos Vilmos megpróbál bocsánatot kérni Lászlótól, de László csak akkor enyhül meg vele kapcsolatban, amikor fültanúja lesz annak, hogy Vilmos a védelmébe veszi őt Miklóssal szemben, aki a kisboltján viccelődik. Vilmos és László végül kibékülnek, és a családjuk körében jókedvű nosztalgiázásba kezdenek.

 

Miután Bandi és Renáta kibékülnek, Renáta közli a fiúval, hogy ma egy újabb csoportot hoz a KisSzékbe. Bandi egy kicsit aggódik amiatt, hogy Ottó ott lesz a közelében, és rajta tartja a szemét. Ekkor azonban Ottó bejelenti, hogy egy időre el kell mennie, és Liza fog beugrani helyette, aminek Renáta örül, hisz szerinte Lizát könnyebb lesz leszerelni. Liza azonban mégis gyanút fog azzal kapcsolatban, hogy valami nincs rendben az árak körül, de Bandinak sikerül elaltatnia a gyanúját. Amikor azonban egy törzsvendég is panaszkodni kezd, Liza megvádolja Bandit és Renátát, hogy trükköznek az árakkal.

 

Ágnes bárhogy erősködik, Liza hallani sem akar arról, hogy kiköltözzenek külföldre. A lány Ottóhoz menekül, de rájön, hogy otthon hagyta a gyógyszereit. Eleinte azt gondolja, hogy nem lesz szüksége rájuk, de később Ottó meggyőzi, hogy a biztonság kedvéért jobb, ha a gyógyszerek Lizánál vannak, majd felajánlja, hogy − ha a lány egyelőre nem akar találkozni Ágnessel − majd ő elhozza neki őket a villából. Amikor azonban Ottó később Ágnessel együtt visszamegy a Fittlaborba, ahol Lizát hagyta, azt látja, hogy a lányra rátört egy újabb roham, és épp egy ollóval vagdossa össze az itallapot és a kasszában lévő pénzt. Vajon sikerül megállítani Lizát, mielőtt kárt tenne magában vagy másban?

 

#Barátok közt#asztalos kristóf#végrendelet#vili bácsi#novák laci#berényi bandi#renáta#biznisz#liza#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk