Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 15. héten

rtl.hurtl.hu

2017. április 14. 17:00

Natasa aggódik, hogy a professzora nem fogja elfogadni a kutatásról alkotott véleményét. Kristóf próbál megbirkózni a történtekkel. Felbukkan Péter exbarátnője, Renáta, és új „áldozatot” talál magának. Ágnes és Liza úgy érzik, most végre minden megváltozhat az életükben. Rudi családjának pénzre van szüksége. Júlia találkozik az üzleti élet jóval keményebb oldalával is. Margó felfedezi, hogy Gigi ijesztően viselkedik Bencével.

Tóbiás igyekszik támaszt nyújtani a gyászoló Kristófnak. Áthívja Margót, hogy vigyázzon Bencére, amíg ő átveszi Kristóf helyett a kisboltban a műszakot. Kristóf leutazik vidékre, ahol megtudja, hogy az apja már jó ideje gyógyíthatatlan szívbetegségben szenvedett. Emília rávilágít, hogy Frédit valószínűleg már csak az tartotta életben, hogy még nem rendezte a kapcsolatát a fiával.

 

 

 

Irma el akar menni megszerezni egy fontos útikönyvet a világkörüli útjához, és Emília elkíséri. Natasa fontos bejelentéssel fogadja őket, amikor hazaérnek: úgy érzi, mégis a dédapja tézisével ért egyet. A lány ugyanakkor aggódik, hogy Fazekas professzor kizárja a kutatásból a véleménye miatt. Emília igyekszik megnyugtatni, Irma pedig nagyon büszke, amiért Natasa ilyen részletesen beleásta magát a dédapja munkásságába. Emíliához beállít az üzleti útjáról hamarabb visszaérkező Félix. Mivel feszült viszonyban váltak el az út előtt, Emília nem igazán örül a látogatásnak. Félix lázas, ezért Emília képtelen elküldeni, ápolja a beteg férfit.

 

 

 

Miklós azt tanácsolja Bandinak, hogy próbálja meg helyrehozni, amit elrontott, így a fiú elnézést kér Júliától és Pétertől. Ottó azzal próbálja meg feldobni a Hanna miatt rosszkedvű Pétert, hogy elújságolja, hogy bejelentkezett egy lánycsapat a KisSzékbe, hogy korcsolyás lánybúcsút tartsanak. A lányok közt viszont Péter régi barátnője, az őt meglopó Renáta is ott van.  Péter egész este ellenségesen viselkedik Renátával, aki egy idő után bosszúsan távozik a helyről. Ekkor érkezik Bandi, akinek első látásra megtetszik a lány. Másnap Renáta ismét felkeresi Pétert, és felajánlja, hogy úgy törlesztené a tartozását, hogy külföldieknek tartott kocsmatúrákat szervezne a KisSzékbe. Renáta belefut Bandiba, aki kapva az alkalmon, bepróbálkozik nála. Később Bandinak feltűnik, hogy Renátának imponál Miklós luxusautója, ezért elkéri Miklóstól a kocsit. Bandi már az autóval vár a lányra, mikor összefut Júliával. Júlia meglepődik, mikor látja, hogy Bandi kivel randizik. Renáta az ujja köré csavarja Bandit, mivel szüksége van a srácra, hogy megvalósíthassa a KisSzékkel kapcsolatos tervét. Első lépésként meggyőzi, hogy a fiú vetesse vissza magát a KisSzékbe.

 

 

Attila figyelmezteti Ágnest, hogy amíg nem tisztázódtak teljesen a vonatbaleset körüli dolgok, továbbra is legyen óvatos. Ágnes és Liza viszont úgy érzik, azzal, hogy Ludwig valószínűleg meghalt, ők visszakaphatják az életüket. Később az német hatóságok beidézik Ágnest egy holttest azonosítására, Ágnes pedig megkéri Attilát, hogy tartson vele Németországba.

 

 

Krisztián elárulja Rudinak, hogy mivel Zsoltnak azonnal szüksége van minimum három millió forintra, úgy néz ki, előbb kell kiköltözniük a lakásból, mint gondolták. Rudi ezért felajánlja Krisztiánnak, hogy ad kölcsön, de Krisztián nem fogadja el. Ezután Aliznak is felajánlja az összeget. Ekkor azonban megtudja, hogy az ex-feleségének és a gyerekeinek azonnal pénzre van szüksége, mert beázott az otthonuk. Rudi Ágnestől kér kölcsön, de nem kap, ezért vissza kell kérnie Aliztól a kölcsönadott pénzt. Rudi odaadja Rékának a hárommillió forintot tetőjavításra. Aliz elszólja magát Réka előtt, hogy már lassan Rudinak se lakása, se pénze. Később Rudi boldogan újságolja, hogy Réka megengedte, hogy bármikor láthassa a fiait, mivel a nőt nagyon meghatotta, hogy Rudinak a gyerekek a saját lakhatásánál is fontosabbak.

 

 

 

Az építészeti kiállításon megjelenik Szörényi Pál, a korábbi faanyag-beszállító, és megfenyegeti Júliát. Attilának ugyan sikerül megnyugtatnia a feleségét, de ez nem tart sokáig, mivel Júlia telefont kap: kigyulladt a raktáruk, ahol a hexafát tárolták. Miklós megígéri Júliának, hogy feljelenti Szörényit a gyújtogatásért, majd találkozik a férfival és megfenyegeti, hogy bíróságra viszi az ügyet.Szörényi azonban sarokba szorítja Miklóst, mivel neki pedig Miklós ellen vannak bizonyítékai. Megállapodnak, hogy a rendőrség nélkül rendezik a nézeteltérést. Júlia csalódik, mikor megtudja a fejleményeket.

 

 

Zsófi boldogan újságolja Ádámnak és Tóbiásnak, hogy megtalálta a galériának való helyiséget, és másnap Gigivel együtt alá is írják a papírokat. Míg ők az ügyeket intézik, Margó vigyáz Bencére. Margó később meghallja, ahogy Gigi saját magát anyának, Bencét pedig Tomcinak hívja. 

 

 

#Barátok közt#kővári natasa#professzor#asztalos kristóf#illés péter#exbarátnő#renáta#berényi ágnes#liza#vida rudi

Címlapról ajánljuk