Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 48. héten

rtl.hurtl.hu

2016. december 2. 20:35

Félix Emília és Ludwig akarata között őrlődik. Úgy tűnik, hogy Attila végleg lezárta a kapcsolatát Júliával és közel jár ahhoz, hogy megtalálja az utódját. Kristóf nehéz döntést hoz a Tóbiással való kapcsolatát illetően. Gizelláék először Stella anyjától, majd a közegészségügyi hivataltól kapnak aggasztó levelet. Ádám egyezséget köt az utána nyomozó rendőrrel. Irma kész kis akciót szervez László és Vilmos kibékítésére. A kérdés csak az, hogy sikerrel jár-e. Ágnest utoléri a múlt, ami különösen rossz élményéket éleszt újra. Bözsihez váratlan látogató érkezik.

Félix megígéri Emíliának, hogy a bujkálásnak vége, és szembenéz Ludwiggal. A találkozás során Ludwig megzsarolja, mivel azt akarja elérni, hogy Félix fizessen neki annyit az általa okozott kárért, hogy megvehesse Gigitől a vízprojektet. Emília arra kéri Félixet, hogy többé ne álljon szóba Ludwiggal. Félix ingerültségében véletlenül elszólja magát a csipkelődő Ágnes előtt, aki sejteni kezdi, hogy Ludwig zsarolhatja a férfit. Ágnes üzleti szövetséget ajánl Ludwignak a családi tűzhely biztosításáért cserébe.

 

 

 

A spicces Attila elhatározza, hogy megnézi Júliát a táncórán, de ott azt kell látnia, ahogy Olivér épp Júliával flörtöl. A táncóra után Olivér randevúra hívja Júliát, aki nemet mond, mivel szerinte az még túl korai lenne.

 

 

Attila Miklós tanácsára szintén a tánciskolában próbál meg ismerkedni. A táncórán egy régi ismerősbe botlik, akit randira is hív, és nem sejti, hogy ennek Júlia is szemtanúja lesz.

 

 

Attila első randevúja Szilviával csodásan sikerül, és Attila rádöbben, hogy pont egy olyan nőt keres, mint Szilvia. Attila és Júlia megállapítják, hogy egyelőre nem tudnak egymással boldogok lenni, ezért megegyeznek, hogy másokkal ismerkednek.

 

Zsófi azt javasolja Tóbiásnak, hogy viselkedjen úgy Kristóffal, mint a pánikrohamai előtt. Tóbiás azonban képtelen kibújni a bőréből, Kristófnak elege lesz, és kér Tóbiástól pár napot, hogy végiggondolhassa a kapcsolatukat. Tóbiás ezt nem érti, ezért Kristóf végül szakít vele. A szakítás után Tóbiást még egy penészes kenyér is felbosszantja a kisboltban. Gizella nem ér rá meghallgatni a panaszát, amit azonban meghall az ellenőrzésre érkező élelmiszer ellenőr.

 

 

 

Gizella megszállottan azt kezdi figyelni, hogy ki lehet a besúgó a házban. Később László és Gizella figyelmét a problémáról egy Pirostól érkezett levél tereli el. Nóra felvilágosítja Lászlót arról, hogy Piros csak nagyon nehezen kaphatná vissza Stella felügyeleti jogát. Gizella és László nagyösszegű bírságot kap a penészes kenyér miatt. Tóbiás úgy érzi, hogy ő tehet mindenről.

 

Ádám az őt beperelő Varjasi nejében egy egykori kuncsaftjára ismer, ezért felkeresi Nórát, hogy szerezzék meg a múltbéli légyottok helyszínéül szolgáló hotel biztonsági felvételeit, és ezekkel zsarolják meg Varjasit. Nem sokkal ezután újra feltűnik az ügyben nyomozó rendőr, aki megfélemlítéssel próbálkozik a beismerő vallomás reményében, sikertelenül. Ezután a nyomozó részegre issza magát a Rózsában és beavatja Ádámot abba, hogy leállították a Veintraub-szexchat nyomozásról. Később együttműködést ajánl Ádámnak: a kért felvételért cserébe Ádám Gigi bizalmába férkőzik és megszerzi Veintraub dokumentumait. Ádám váratlanul találkozni kényszerül Gigivel egy baleset következtében. Gigi lakásán köt ki, így alkalma nyílik körbeszaglászni. Gigi aggodalmában kórházba szeretné vinni a férfit, de meg kell várniuk Gigi tanácsadóját, Ludwigot. 

 

 

 

 

Bözsi nehezen viseli az állandó civódást László és Vilmos között. Irma megszervez egy békítő találkozót a harcban álló férfiak számára, és végül sikerrel is jár.

 

 

 

Aliz nagyon hálás Krisztiánnak, amiért bebizonyította Aliznak, hogy mindig számíthat rá. És Krisztián újabb bizonyítékkal szolgál erre, amikor Vilmos helyett Aliznak kell Bözsi segítségére sietnie, mert Vilmos Lászlóval ünnepli a megújult barátságukat. Bözsit egy váratlan látogató lepi meg.

 

 

 

Tóbiás bejelenti Hannának, hogy kiköltözik a villából, és Ágnes eléri, hogy a férfi vissza akarjon térni a Mátyás király térre. Tóbiás érdeklődik Rudiéknál, hogy van-e lehetősége Zsolt lakásába költözni. A fiúk utálnak Ágnessel lakni, így ha Tóbiás elintézi, hogy Ágnes menjen, ő és Bence jöhetnek. Tóbiás megkéri Hannát, hogy ajánlja fel Ágnesnek a villa bérlését. Liza találkozik Péterrel, azonban Milán tájékozatlansága miatt ledermeszti Lizát egy gyertyatartó asztalra helyezésével. Liza bevallja Ágnesnek a találkozót, de azt mondja, hogy minden jól sikerült. Később Ágnes megtudja Ruditól, hogy ez nem teljesen igaz. Ágnes, Ludwig és Liza visszatér a villába. Ágnes izgul, hogy Liza hogyan reagál a régi-új lakóhelyükre, de a lánynak látszólag nincsen semmi baja. Ágnes azonban szembe találja magát a múlt démonaival – nem is akárhogyan.

 

 

 

 

#Barátok közt#felix#ludwig#emilia#berényi attila#illés júlia#nagy tóbiás#stella#bokros gizi

Címlapról ajánljuk