Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 24. héten

rtl.hurtl.hu

2016. június 17. 22:00

László megvilágosodik a zarándoklaton. Lindánál megindul a szülés, és Gizella mindenáron ki akar utazni hozzá Londonba. Zsoltnak új lakója lesz, de ennek nem mindenki örül. Irma megoldja Emília és Natasa lakás problémáját, a kérdés csak az, hogy miként tud majd együtt élni a három generáció. Péter nem bír függőségével, és drog hatása alatt mindent elmond Júliának, ami beláthatatlan következménnyel jár. Veintraub ki akar szállni az üzletből, így Miklósék kétségbeesetten próbálnak valami kompromittáló információt találni ellene. Ottó kisegíti Hannát szorult helyzetéből, ami közelebb hozza őket egymáshoz.

Gizella áthívja Vilmost és Bözsit vacsorára, mert már nagyon magányos. Vacsora közben megtudja: Lindánál beindult a szülés. Meg akarja látogatni Lindát, de nincs rá pénze, és Zsolt sem tud segíteni neki. Bözsiék kifizetik a Londonba szóló jegyet Gizellának. László talál egy focilabdát, akivel úgy társalog, mintha Vilmos lenne. A labdájának és egy kisfiúval való véletlen találkozásnak köszönhetően megvilágosodik. Hazatérése után Vilmos és Bözsi árulják el neki, hová lett Gizella. A nagy örömre Vilmos és László focizni kezdenek az udvaron, és véletlenül lerúgják a bisztró névtábláját.

 

 

Emília boldog, amikor megtudja, hogy Zsolt neki foglalta le a lakást. Natasa megtudja, hogy Zsolt magához költözteti Ágnest. Emília rájön, hogy mégsincs elég pénzük a Kákoczky-lakás megvásárlásához, és felajánlja Ágnesnek a lakást. Irma azonban Emília tudta nélkül kifizeti a foglalót Zsoltnak. Amikor Ágnes megtudja, hogy Irma kifizette a lakásfoglalót, Alizon és Rudin vezeti le a dühét. Emília dühös, amiért Irma a tudtán kívül intézkedett lakás-ügyben, ám mégis rábólint édesanyja ajánlatára, hogy költözzenek Natasával hárman a Kákoczky-lakásba.

Péter véletlenül meghallja, hogy Júlia és Miklós között valamilyen ellentét feszül. Amikor rákérdez erre anyjánál, Júlia leteremti Pétert, a kórházban fekvő Attilát pedig az egekig magasztalja. Péternek ez annyira rosszul esik, hogy ismét bevesz egy beatet. Júlia ezt észreveszi, és betuszkolja Pétert a zuhany alá. Péter kétségbeesésében elárulja Júliának, hogy Attilának afférja volt Nórával.

 

 

Amikor Júlia találkozik Nórával is, Nóra akaratlanul megerősíti ezt. Attila igyekszik jóvátenni bűnét, ám Júlia nem képes megbocsátani férjének, és meglepő bejelentéssel áll elő: csak és kizárólag a gyerekek kedvéért fognak ezentúl együtt élni. Máté megérzi, hogy baj van, így végül Júlia kénytelen annyit bevallani, hogy Attila és közte egyelőre nincs minden rendben. Júlia azzal szembesíti Pétert, hogy elvonóra fogja küldeni.

 

 

Hanna szomorú, hogy csalódnia kellett Rókusban is. Közben Ottó lassan kiköltözne a Berényi lakásból, de senki sem tudja befogadni. Hanna és Natasa áthívják magukhoz, mert túl sok ételt hozott az ételfutár, és a fiatalok jól elszórakoznak hármasban. Ám amikor Ottó és Natasa lemennek a boltba, betoppan Rókus, és a frászt hozza Hannára. Időközben visszaér Ottó a kisboltból, és Hanna védelmére sietve, kipenderíti Rókust a lakásból.

 

 

Natasa azt javasolja Hannának, adja ki a fiúnak az egyik szobát albérletbe. Habár Hanna eleinte attól tart, nem túl okos dolog újfent összeköltözni egy férfival, Natasa meggyőzi, hogy Ottóra − életkora miatt − egyikük sem tekintene férfiként. Ottó beköltözése után pár pillanattal azonban kiderül, hogy ennél nagyobbat aligha tévedhettek volna.

Nóra rájön, hogy Júlia alighanem tud az Attilával történt kalandjáról. Elmondja Miklósnak, mennyire fontos a Veintraub-féle projekt, hisz különben nemcsak a pénzét, de a barátait is elveszíti. Nem sokkal később Miklós azzal a hírrel érkezik, hogy Veintraub Tamás ki akar szállni a projektből, és akkor mindenüket elveszíthetik. Miklós szerint az egyetlen megoldás, amivel talán rávehetik Veintraubot, hogy változtassa meg a döntését, az, ha a gyenge pontján keresztül szorongatják meg. Nóra ezért Gigiből próbál újabb kompromittáló információt megtudni, de nem jár sikerrel. Miklós ráijeszt Gigire, felvázolja, hogy milyen következményei lehetnek annak, hogy Tamás Gigi nevére íratta a vagyonát. A lány zaklatottan távozik, ám Nóra utána siet, és megnyugtatja. Ekkor felbukkan egy fiatal fiú, aki zaklatottan kérlelni kezdi Gigit, hogy segítsen, mert Veintraub miatt bajba kerülhet egy roma kisközösség. Miklós elhatározza, hogy utána érdeklődik Roland problémájának.
 

 


Miután Ádám kiszúrta Zsófit, amint Tóbiásékat figyeli, Zsófi is észrevette őt és elrohan. Ádám azonban utoléri. Zsófi megkéri Ádámot, hogy egyelőre ne árulja el Tóbiásnak visszatértét. Ádám látja, mekkora fájdalmat okoz Zsófinak a kisfia hiánya, úgy dönt, kicsempészi a nőnek Bence egyik babaruháját. Később kiderül, hogy Ádám véletlenül Bence kedvenc rugdalózóját lovasította meg, és Tóbiás a nagymosást intéző Kristófon tölti ki dühét az eltűnt babaruha miatt. Amikor azonban visszakérné Bence öltözékét, Zsófi zavarba ejtő módon reagál a fiú igényére.

 

 

#Barátok közt#heti összefoglaló#novák laci#linda#gizella#barhta zsolt#irma#emilia#natasa#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk