Barátok közt

Ez történt a 18. héten

rtl.hurtl.hu

2016. május 6. 22:00

Miklós tervének egy újabb fázisa teljesül. Gizella és László komolyan összevesznek. Emília és Zsolt viszonya egyre személyesebbé válik. Alizék újabb problémával szembesülnek Bözsivel kapcsolatban. Bözsi többször is látja Vilmost Irmával beszélgetni, és féltékeny lesz. Péter veszélybe sodorja Mátét, amiért Attila súlyos döntést hoz. Felbukkan egy régi családtag, aki szembesül az elmúlt időszak sokkoló eseményeivel. Vajon mit tesz a történtek hatására? Júlia ismét nehéz választás elé kerül: a fia, vagy a szabadsága.

Megtartják a Kft. jubileumi ünnepségét. A parti meglepetésvendége a Nóra által titokban meghívott Claudia, aki megtudja Nórától, hogy a cég a csőd szélén áll, de nem hajlandó kölcsönadni nekik.

Nóra elmondja neki, hogy Júlia börtönben van. Attila úgy dönt, kilép a Kft-ből, aminek hatására Ágnes sem hajlandó maradni. Végül a kliensek is megtudják az igazságot, és Miklós - ahogy tervezte - egyedül marad a Kft-ben.

Nóra úgy dönt, elmegy a Kft. irodaépületének kipakolására. Megérkezik Attila és Ágnes is, Nóra pedig egy óriási veszekedés céltáblájává válik. Később elismeri Miklósnak, hogy a Kft. miatta ment csődbe, majd azt is bevallja, hogy lefeküdt Attilával. Miklós Nórát is beavatja a tervébe, aki úgy dönt, hogy összeáll Miklóssal, hogy visszaszerezze a pénzét.

Gizella kiakad, amiért László azt hazudta Vilmosnak, hogy ő fogta el a sünt. Veszekedésük során a kezdetben egymás fejéhez vágott apróságokat felváltják a mélyebb konfliktusok. Gizella nem érti, hogy miért fáj Lászlónak Gizella sikere. László bevallja, hogy nehezen viseli, hogy Gizella hozza haza a több pénzt. Amikor már nem tudják, hogyan oldhatnák meg a vitát, kettéosztják a lakást.

 

Irma egy félreértésnek köszönhetően azt hiszi Vilmosra, hogy ő Zsolt. Emília és Zsolt a bisztróban borozgatnak, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Irma megdöbbenve tapasztalja, hogy Vilmost, akire azt hiszi Zsolt, számtalan nő ugrálja körül. A felháborodott Irma Emília szemére veti, hogy újdonsült fiúja mekkora kujon. Emília rájön, hogy anyja keveri valakivel Zsoltot, majd arra is, hogy ez a valaki Vilmos. Emília beleegyezik, hogy Irma végre megismerhesse Zsoltot. Zsoltot azonban lefoglalják a bisztró körüli tennivalók, de kárpótolásként Irmának egy bort küld, Emíliának pedig egy csókkal kedveskedik. Zsolt később felmegy, és visszaadja Irmának Emília Két Lottiját. Irma bocsánatot kér Vilmostól, amiért összekeverte Zsolttal, amit Bözsi meglát, és ismét féltékenykedni kezd.

 

Aliz és Rudi azon vitatkoznak, kinél lakjanak: Zsoltnál, vagy Vilmosnál. Bözsi ünnepi vacsorával várja a hazaérkező Alizt, Lucát és Rudit. Aliz megtudja, hogy baj van Bözsivel, Bözsi keze pedig újra remegni kezd, és elejti az egész tál pörköltet.

Tóbiás Hannát kéri meg, hogy beszélje rá Ádámot a fotópályázat díjának elfogadására. Hanna tudja, hogy Ádám valójában nem a díjat, hanem a Lilivel szemben tisztességtelen húzásának következményeit nem akarja vállalni. Lili meglátja a reggeli újságban a saját fotóját, amit Ádám készített róla, mint utcalány. Számon kéri ezt Ádámon, hiszen a férfi azt hazudta, hogy nem küldte be a pályázatra a fotókat. Lili fél attól, hogy az emberek igaznak hiszik majd a fotókat.

 

Péter kipakolja a joghurtos kocsit. Kábult állapotában azonban nem veszi észre, hogy Máté a joghurtos kocsi mögött van, és tolatni kezd, életveszélybe sodorva kisöccsét. Ottó megmenti Máté életét, majd lelkiismeret-furdalásból elmondja Attilának, hogy Péter drogozik. Attila elbeszélgetne Péterrel, aminek óriási veszekedés lesz a vége, és Attila kidobja Pétert a lakásból, aki kiköltözik a joghurtos kocsiba. Ottó kiköltözne Attilától, de Attila megkéri, maradjon: segítenie kell Mátéra vigyázni. Végül Lili látogatja meg Pétert, és egy gázfőzőt visz neki ajándékba, amivel ő anno túlélte az utcán.

Claudia megtudja Attilától, hogy Júlia Péter védelmében ment börtönbe. Pétertől később azt tudja meg, hogy Attila és Nóra lefeküdtek egymással.

Claudia meglátogatja Júliát, és megpróbálja rábeszélni a vallomásra. Miután Máté véletlenül fültanúja lesz, amint Attila drogosnak nevezi Pétert, Claudiának bevillan egy ötlet, amellyel talán vallomásra bírhatja Júliát. Amikor Júlia megtudja, hogy Péter kábítószerfüggő lett, elhatározza, hogy bármi áron, de segíteni fog a fián. Claudia felszólítja Attilát, hogy szedje össze magát és mondja el Júliának az igazat arról, hogy megcsalta Nórával, de végül nem tudja megtenni. Júlia arra az elhatározásra jut, hogy ki kell jönnie a börtönből, de ezt csak úgy tudja megtenni, ha Péter ellen vall.

 

 

#Barátok közt#berényi miklós#gizi#laci#morócz emília#bartha zsolt#bözsi mama#illés péter#berényi attila#illés júlia

Címlapról ajánljuk