Barátok közt

Ez történt a 15. héten

rtl.hurtl.hu

2016. április 15. 22:00

Gizella a Rózsában aukciót szervez a bisztró tartozásainak kifizetésére. Hanna gyakorlásképp próbarandit szervez Tóbiásnak. Vilmos randevúra hívja Bözsit, de egy váratlan esemény majdnem tönkreteszi azt. Lili megtesz mindent, hogy az Ádám által róla készült képeket visszaszerezze. Péter házibulit szervez, ahol Ottó olyan lánynak csapja a szelet, aki miatt komoly problémái lehetnek. Attila rájön Péter titkára. Veintraub tájékoztatja Miklóst, hogy sínen van a terv, amelynek segítségével a Berényi Kft.-t tönkre akarják tenni. Zsolt várja a szabadulását, ami úgy tűnik, hogy komoly akadályokba ütközik. Nóra meglátogatja Emíliát, és nem veszi észre, hogy követik.

Gizella aukciós estet szervez, hogy a bisztró adósságait kifizethesse. Elbízza magát, és licitre bocsájtja a limbangi repülőjegyét is. Egy titokzatos férfin kívül senki nem licitál a jegyre, így Gizella kénytelen nagyon kevés pénzért átengedni neki a jegyet. Nem is sejti, hogy a titokzatos férfi Ágnes embere.
 
 

Hanna próbarandit szervez Tóbiásnak, hogy segítsen felkészülni az igaziakra, a randipartner pedig ő maga. Mire Tóbiás igazán belejönne, Hanna aggódni kezd Bencéért, akire László vigyáz. Sikeresen megijeszti Tóbiást is, így a randinak vége szakad.
 

Vilmos elhívja Bözsit egy igazi randevúra, hogy feldobják a kapcsolatukat. Vilmos Tóbiásnak panaszkodik az elromlott zsebrádiójáról, így Tóbiás felajánlja Vilmosnak, hogy hallgassanak zenét az ő tabletjéről. Egy tolvaj orvul elemeli a tabletet a randin. Vilmos és Bözsi nem hagyják annyiban a dolgot, a közös tolvajkergetés pedig rávilágít, hogy még mindig ugyanannyira szeretik egymást, mint régen.
 
 

Lili egy ügyes csellel visszaszerzi az ellopott képeket Leczkytől. Ádámra bízza, mit tesz a fotókkal, bízva abban, hogy Ádám nem fogja beadni a képeket, de Ádám megteszi. Lili bánatában egyedül megy Péter és Ottó házibulijára. Ottó Lilit próbálja felszedni. Lili részegen szorosan Ottóhoz simulva táncol, amit Ádám pont meglát, ezért megüti Ottót.
 

Attila meggyőzi Ludwigot, hogy Liza nyomára tudja vezetni, ám ennek Timi szabadsága az ára. Ágnes megesketi Attilát, hogy nem hozza haza Lizát, ám Attila később a börtönben elmondja Júliának, igenis Ludwig kezére fogja adni Lizát, Júlia kiszabadulhasson, Ágnes is megtudja ezt. Péter zsarolással kiebrudalja Attilát a lakásból egy házibuli miatt.
 

Attila észreveszi Ottó monokliját, és magyarázatot követel Pétertől a bulin történtekre. A veszekedésnek Máté rémült kiáltása vet véget. Veintraub felkeresi Miklóst: a terv működésbe lépett. Attila drogot talál otthon, és rájön, Péter használja. Magát hibáztatja, Miklósnak pedig lelkifurdalása van, amiért csúnyán át fogja verni a bátyját. Attila megtudja, a megvásárolt víztorony műemlékvédelem alatt áll.
 
 

Zsoltot megverik a börtönben. A börtönkórházban Emília látogatja meg. Sas beküld Zsoltnak egy könyvet, a Két Lottit. Később Irma érkezik Emíliához, és többet akar megtudni Emília titokzatos udvarlójáról. Emília elveszíti a türelmét, és berohan a börtönkórházba Zsolthoz. Zsolt kedvesen megnyugtatja, sőt, egy búcsúajándékot is kap tőle: A Két Lottit egy kedves rajzzal kiegészítve. Később Emília elviszi Irmát és Natasát a Rózsa Bisztróba, ahol összefutnak Nórával.
 
 

Zsolt kiszabadul, és hosszú hónapok után először újra belép a bisztróba. Ottó nem engedi be az irodába, és fizetnie kell a sörért. Gizella elmeséli neki, hogy a bisztró kézről-kézre járt, de Gizella most már kézben tartja az üzletet. Zsolt ultimátumot ad Ádámnak és Lilinek, hogy hagyják el a lakását. Lili könyörögni kezd Zsoltnak, hadd maradjon. Közben Ádám megpróbál szállást szerezni kettejüknek. Zsolt alkut ajánl Lilinek: ki kell dobnia Ádámot.

Emília megbeszéli Nórával, hogy másnap találkoznak. Nóra nem veszi észre, hogy Haller követi. Haller ezután nekilát szörnyű bosszúja beteljesítésének.
 

Emília és Nóra elhunyt férjükről beszélgetnek, amikor Emília lakásában hirtelen lekapcsolódik a villany. Míg Emília gyufát keres, Haller fojtogatni kezdi Nórát. Mikor Emília visszatér, rájön, hogy két nővel nehezebben boldogul, így némi dulakodás után rájuk gyújtja a lakást.
 

 
#Barátok közt#heti összefoglaló#gizella#vili bácsi#bözsi mama#lili#bokros ádám#illés péter#berényi miklós

Címlapról ajánljuk