Barátok közt

Ez történt a 13. héten

rtl.hurtl.hu

2016. április 1. 22:00

Rudi és Aliz alig tudják elkerülni Haller embereit. László és Gizella is észreveszi, hogy eltűnt pár üveg ital a kisboltból és a bisztróból is, és egymást gyanúsítják. Gizella ellenőrzést kap a Rózsában, és rájön, hogy el kell végeznie egy üzletvezetői tanfolyamot, ha meg akarja tartani a pozícióját. Nóra végső búcsút vesz Attilával Róberttől. Ádám olyan visszajelzéseket kap a Liliről készült fotóira, amelyek miatt súlyos döntést hoz. Natasa veszi át Emília helyét a következő Zsolttal történő találkozón. Miklós elkezdi végrehajtani fondorlatos tervét a céggel kapcsolatban. Attila komoly üzleti gondba kerül, miközben egy hatalmas magánéleti hibát is vét.

Rudi és Aliz, nem tudván arról, hogy korábban Ádám és Nóra átmásolta a Hallert kompromittáló felvételt, megsemmisítik Krisztián telefonját. Nóra közben beviszi a rendőrségre az átmásolt anyagot. Zsolt Sastól tudja meg, hogy Nikolt előállították. Ádáméknál megjelennek Haller emberei, hogy elkapják Rudiékat, ám nekik épp sikerül elmenekülniük.
 
 

Attila felelősségre vonja Pétert Máté állapotával kapcsolatban, aki beismeri, hogy Máté az alkoholos joghurtba ehetett bele. Megjelennek az Élelmiszerbiztonsági Hivatal emberei, pénzbírságot szabnak ki az alkohol árusítása miatt, és a Pusszancs működését is felfüggesztik. Péternek méltányossági kérelmet kell benyújtania a hivatalban, ha nem akarja egy összegben befizetni a büntetést. Mivel szeretné tárgyalóképessé varázsolni magát, kilopja a kábítószert Ottó táskájából, és túlpörgeti magát.

A videóért kattints a képre!
László észreveszi, hogy megcsappant az alkoholkészlete a Kisboltban, később Gizella felfedezi, hogy a bisztróból is eltűnt pár üveg ital, és egymást gyanúsítják. Gizella rájön, hogy Ottó volt a tettes. László meggyőzi Gizellát, hogy rúgják ki Ottót mindketten. Azonban Gizella inkább teljes munkaidős állást ajánl a fiúnak. Egy ellenőr az alkoholos Pusszancsról érdeklődik a bisztróban. Az üzletvezetővel szeretne beszélni. Tóbiás segít, viszont Gizella elhatározza, hogy megszerzi a szükséges képesítést.
 
 

Nóra és Attila a folyóba szórják Róbert hamvait. Nóra hálából megcsókolja Attilát.

A videóért kattints a képre!
Később együtt csomagolják össze Róbert holmiját. Attila annyira el van foglalva a céges ügyekkel és Nóra bánatával, hogy majdnem elfelejt elmenni Júlia beszélőjére. Végül csak öt perce marad Júliával. Hazudik arról, hogy mivel töltötte a napját.

Ádám szakmai visszajelzést kér Leczky Márton fotóstól, aki sekélyesnek és unalmasnak tartja a képeket. A csalódott Ádám később Lili fejéhez vágja, hogy a sikertelenségének a rossz fotóalany lehet az oka. Hanna figyelmezteti Ádámot, ha nem hagy fel törtető viselkedésével, végérvényesen elmar maga mellől mindenkit. Ádám csalódottságában lemond fotóművészi ambícióiról.
 
 

Natasa ajánlkozik, hogy megtartja Emília helyett a következő találkozót Zsolttal. Emília megfigyelőként részt vesz a találkozón. Szakmai hibákra hivatkozva felfüggeszti, majd át is veszi a találkozót. Zsolt provokálni kezdi Emíliát, aki földhöz vág egy csészét, de egy visszapattanó szilánk megvágja a kezét. A besiető őr félreérti a helyzetet, Emília pedig nem igazítja el a valódi történésekről.

A videóért kattints a képre!
Natasa óva inti, hogy felfedje a börtönigazgató előtt az igazságot, de Emília úgy dönt, tisztázza Zsolt ártatlanságát.

Miklós megkezdi titkos együttműködését Veintraubbal. Amikor prezentálják a tervet Attilának, Miklós eljátssza, hogy ellenzi a tervet, és végül Ágnes az, aki rábeszéli Attilát, hogy fogadja el Veintraub ajánlatát. Sem Ágnes, sem Attila nem sejtik, hogy Miklós előre eltervezett csapdájába sétálnak ezzel bele. Attila alig várja, hogy elújságolhassa a kecsegtető üzleti tervet Júliának. Azonban Júlia óvatosságra inti, ami rosszul esik neki. Hazaérve viszont Nóra kitörő lelkesedéssel biztatja, ami miatt Attila úgy találja, Nóra sokkal jobban megérti őt, mint a saját felesége. Attila aláírja az adásvételi szerződést a földről, Miklós és Tamás már aljas tervük további részleteit szövögetik a birtokon. Miklós később Tamással, Attila pedig Nórával ünnepli, hogy az üzlet sikeresen létrejött. Míg Miklósék visszahelyeztetik a megvásárolt víztorony épületre a korábban eltávolított műemléktáblát, hogy ezzel Attila üzleti karrierjének leáldozását idézzék elő, Attila a magánéletére nézve is óriási hibát vét.

A videóért kattints a képre!
#Barátok közt#novák laci#gizella#balogh nóra#berényi attila#bokros ádám#bartha zsolt

Címlapról ajánljuk