Barátok közt

Előző rész (2016. március 31.)

rtl.hurtl.hu

2016. március 31. 21:50

Attila úgy érzi, hogy Nóra sokkal inkább megérti őt, mint a saját felesége. Hogyan reagál Ádám a képeit illető kritikára? Gizella nagyszabású célt tűz ki maga elé. Vajon milyen következményei lehetnek Emília kirohanásának?

Miklós fondorlatosan méltatja Attilát, hogy milyen határozott vezetővé nőtte ki magát. Attilát büszkévé teszik Miklós szavai, alig várja, hogy elújságolhassa a kecsegtető üzleti tervet Júliának. Azonban Júlia óvatosságra inti Attilát a Veintraub-féle üzlettel kapcsolatban. Attilának rosszul esik, hogy Júlia nem örül vele teljes egyetértésben. Hazaérve viszont Nóra kitörő lelkesedéssel biztatja Attilát, ami miatt Attila úgy találja, Nóra sokkal jobban megérti őt, mint a saját felesége. Vajon hová vezet ez?
 
Ádám meglepődik, amikor Hanna őszintén sok sikert kíván neki a pályázathoz. Hanna Lilit is biztatja, hogy kedveskedjen Ádámnak egy kis meglepetéssel. Azonban míg Lili készülődik, Ádám szakmai visszajelzést kér Leczky Márton fotóstól, aki Ádám számításaival ellentétesen nincs elragadva a képektől: sekélyesnek és unalmasnak tartja őket. A csalódott és dühös Ádám nem fogadja jól Lili meglepetés ebédjét. Lili fejéhez vágja, hogy a saját sikertelenségének a rossz fotóalany, azaz Lili lehet a legfőbb oka.
 
Gizella egyre biztosabb kézzel vezeti a bisztrót, határozottsága azonban meginog, amikor egy ellenőr a bisztróban is kapható Pusszancsról érdeklődik, hogy ide is eljutott-e az alkoholos verzió. Az ellenőr az üzletvezetővel szeretne beszélni, azonban Gizellának nincs papírja a tevékenység végzéséhez való jogosultságáról. Tóbiás ezúttal kihúzza a bajból, viszont Gizella rájön, hogy az eset bármikor megismétlődhet, és talán legközelebb nem lesz ekkora szerencséje. Elhatározza, hogy megszerzi a bisztró üzemeltetéséhez szükséges képesítést. De vajon László mit szól mindehhez?
 
Emília egyéb teendőire hivatkozva lemondja a soron következő találkozót Zsolttal, azonban lánya, Natasa, aki pszichológus gyakornok a börtönben, lelkesen ajánlkozik, hogy megtartja helyette. Emília csak úgy egyezik bele, ha legalább megfigyelőként részt vehet a találkozón, közben pedig intézi a saját dolgát. Látva, hogy Zsolt és Natasa mennyire jól kijönnek egymással, Emília egyre bosszúsabb lesz. Végül szakmai hibákra hivatkozva felfüggeszti, és maga veszi át a találkozót, majd felszólítja Zsoltot is a távozásra. Zsolt provokálni kezdi Emíliát, amin Emília annyira felbosszantja magát, hogy temperamentumosan a földhöz vág egy csészét, de egy visszapattanó szilánk megvágja a kezét, és vérezni kezd. A hangzavarra besiető őr félreérti a helyzetet, és azonnal elrángatja a veszélyesnek hitt Zsoltot a helyszínről. Emília pedig nem igazítja el az őrt a valódi történésekről, hanem hallgat. Lehet, hogy maga is megbánja a döntését?

#Barátok közt#berényi attila#balogh nóra#bokros ádám#gizella#emilia

Címlapról ajánljuk