Barátok közt

Ez történt a héten (2.hét)

rtl.hurtl.hu

2016. január 15. 20:25

Krisztián kockázatos játékba kezd Nikollal és egy nemzetközi hírű fegyverkereskedővel, hogy megvalósítsa Zsolttal kapcsolatos terveit. Ádám a Hannával való konfliktusok után belemegy, hogy modellt álljon Zsófinak egy meglehetősen pikáns képhez. Nóra mindenkit ki akar zárni a terveiből. Bizonyos emberek nyakán egyre inkább szorul a hurok az esküvőn történtek miatt, és mindenki gyanús. Az események megdöbbentő fordulatot vesznek a gyertyatartó miatt.
 

Ádám elmeséli Gizellának, hogy hogyan szabotálta Péter új joghurtos üzletét, de rájön, hogy ezzel Hannának is árthat. Gizella elintézi, hogy az elrontott joghurtokat Péter ne akarja leszállítani. Később Ádám kezdi úgy érezni, mégiscsak végre kellett volna hajtani a tervet. Végül sikerül érett módon viselkednie, és a jutalma Hanna csókja. Péter bejelenti otthon, hogy itt az ideje, hogy kiköltözzön. Hanna felajánlja, hogy költözzön hozzá. Később Péter azt hiszi, Olívia randevúra hívja, pedig csak ki akarja hallgatni. Hanna figyelmezteti, hogy beszélgetésük nem randi volt, amin Péter megsértődik, és mégsem költözik Hannához. Később rájön, hogy Júliának és Máténak szüksége van rá, ezért úgy dönt, nem költözik sehova, és Hannától is bocsánatot kér.
Ludwig tagadja a nyomozóknak, hogy ő bántotta volna a fiát, de Olívia megjegyzi, hogy Ludwignak nehéz a dühét kordában tartania. Később, amikor Ágnest hallgatják ki, az asszony nem vall a férje ellen. A nyomozók Nórát is kihallgatják a Róbert és Ágnes közt elcsattant csókról. Miután Nóra Miklóst és Ágnest is kérdőre vonja, összeomlik. Ágnes reakciójából már teljesen bizonyos abban, hogy Róbert valóban megcsókolta Ágnest a halála előtt.
Tóbiás emlékezteti Alizt, hogy lehet, hogy Rudi ölte meg Róbertet, Aliz kerülni kezdi a barátját. Rudi ezt elpanaszolja Krisztiánnak, aki újra kibékíti a szerelmeseket. Krisztián megkéri Nikolt, hogy hozza össze a nemzetközi hírű fegyverkereskedővel, Haller Andorral.  Az a terve, hogy beépül a bandájába, majd feladja a rendőrségnek, amiért cserébe Zsoltot kiengedik. Rudinak nem tetszik ez a terv, és nem akar segíteni. Nikol a bisztrót akarja azért, hogy megszervezze a találkozót Hallerrel. Rudi figyelmezteti Krisztiánt, hogy Zsolt nem örülne, ha Krisztián odaadná a bisztró felét cserébe a találkozóért. Krisztián ennek ellenére belemegy a játékba. Krisztián találkozik Nikollal és Haller Andorral. Megkapja az első kisebb munkáját. A fegyverekért egymillió forinttal többet ad a vevő, mint amennyit Haller vár. Nikol rá akarja venni Krisztiánt, hogy az extra egymilliót tartsák meg és osszák el. Krisztián nem engedi, hogy Nikol keresztülhúzza a számítását és kockáztassa a bandába való felvételét. Haller kíváncsi, minden rendben ment-e az üzlettel. Krisztián hosszas gondolkodás után nem árulja el, mit tervezett Nikol a pénzzel. Nikol felfedi, az egész meló egy teszt volt. Krisztiánt felvették a bandába.
Júlia eltereli Olívia gyanúját Péterről a gyertyatartót rejtő táskát illetően, és figyelmezteti Pétert, hogy a továbbiakban hallgasson a táska-ügyről. Nóra elmondja Miklósnak, hogy egyedül akarja eltemettetni Róbertet. Miklós a hírt továbbítja Ludwignak és Ágnesnek. Nóra azt mondja nekik, nem akar Róbert gyilkosa mellett állni a temetésen. Ludwig megfenyegeti Miklóst. Ágnes elmondja Nórának, a majdnem-csók egy gyerekes ellenállás volt Róbert részéről Ludwiggal szemben. Júlia is Nórához megy, mert ő is aggódik Nóra állapota miatt, ám ekkor megérkezik Olívia azzal, hogy Júlia ujjlenyomata a gyertyatartón van, ezért a rendőrség ki fogja hallgatni.
Attila bevallja Ágnesnek, hogy az esküvő napján a dolgozószobában kutakodott, hogy valami információt találjon Ludwigról és Tamásról, de Róbert rajtakapta. Attila szerint Júlia azt hitte, meg kell védenie Attilát attól, hogy gyanúsított legyen. Később Attila számon kéri Júliát, aki azt mondja Attilának, hogy az ő védelmében hozta el a gyertyatartót, de az eszébe se jutott, a férje gyilkos lehet.
Ágnesékhez megérkezik a rendőrség. Ludwig fel van háborodva, hogy ők is a gyanúsítottak közt vannak, és nem hagyják a családot gyászolni. Kasznár a dolgozószobában észreveszi, hogy a kandallópárkány hegyes sarka éppúgy okozhatta Róbert sérülését, mint a gyertyatartó.
Ádámra még mindig nagy hatással van Hanna, aki viszont csak barátnak tekinti Ádámot. Zsófi visszatér Tóbiáshoz Kingáéktól és kitalálja, lerajzolja Nórának egy fényképről Róbertet és őt. Ádám megkéri, rajzoljon Hannának is közös képet, hátha ez a gesztus felé fordítja Hannát. Hanna azonban megtalálja az őket ábrázoló fotót, amikor Zsófi átadja a rajzot Nórának. Amikor Ádám és Hanna első barátságról szóló közös programja is meghiúsul, hogy felvidítsa Ádámot, Zsófi megkéri, legyen a modellje. Ádám nevetve elvállalja – az aktmodellséget. Zsófi a kölcsönös zavar leküzdése után rajzolni kezdi a meztelen Ádámot.
#Barátok közt#Játék#fegyverkereskedő#terv#modell#pikáns kép#esküvő#gyertyatartó#bartha krisztián#oravecz nikol#bartha zsolt#bokros ádám#holman hanna#szentmihályi zsófi#balogh nóra#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk