Barátok közt

Ez történt a héten (1. hét)

rtl.hurtl.hu

2016. január 8. 20:25

Aliz és Krisztán közel kerülnek egymáshoz és ez zavart okoz a kapcsolatukban. Vajon hogyan kezelik a helyzetet? Péter olyat tesz, ami komoly bajt hozhat a fejére. Megindul a találgatás Róberttel kapcsolatban. Ottó és Liza is döntést hoz az életével kapcsolatban. Ádám még mindig féltékeny Hannára és Péterre, így meggondolatlan dolgot tesz, amikor szembesül azok üzleti sikerével. Nórára megdöbbentő hatással vannak az események.
 

Róbert továbbra sem bukkan fel az esküvői koccintásnál, ezért Júlia és Nóra is elindulnak megkeresni. Júlia talál rá a látszólag élettelen Róbertre. Péter, látva a gyilkos személyét, segíteni akar neki, és a ruhája alatt rejtegeti a gyilkos fegyvert, a gyertyatartót. Részeget játszik, hogy elhagyhassa a villát, de Júlia hazakíséri, így Péternek nincs más választása: a saját lakásában kell elrejtenie a gyilkos fegyvert.
Liza és Ottó – miután megtudták, hogy Róbert a felelős Ottó apjának haláláért – feldúltan távoznak az esküvőről. Ottó nem akar többé Nóránál maradni. Liza nem tudja elviselni Ottó távozásának gondolatát, ám próbálkozásai, hogy Ottót tovább marasztalja, visszafelé sülnek el: a fiú egyre inkább szabadulni akar. Ottónak végül Péter segítségével sikerül meglépnie. Liza, miután elolvassa Ottó búcsúlevelét, megnyugszik. Elhatározza, hogy felelősségteljesen cselekszik: elengedi Ottót és nem kapaszkodik belé. Rádöbben, hogy már nincs, ami Magyarországon tartsa, és vissza akar menni Svájcba. Miután a nyomozók letesztelik, képes lenne-e halált okozó erejű ütést mérni valakire, Liza elmondja tervét Ludwignak. Eközben rájön, hogy a férfi küldte Ottónak a levelet Róbert nevében, ami miatt Ottó eredetileg megkereste Róbertet.
Krisztián és Aliz úgy határoznak, nem folytatják románcukat, és titokban tartják azt Rudi előtt is. Aliz továbbra is azon aggódik, vajon sikerül-e Rudinak rendezi ügyes-bajos dolgait Róberttel. Rudi megjelenik, és elmondja, hogy valami baj érte Róbertet, ezért a közeljövőben nem fogja őket zsarolni.  Krisztián azonban gyanút fog – vajon mit tett Rudi? Rudi úgy dönt, elmeséli Aliznak, mire célzott Krisztián – anno súlyosan megsebesítette egyik katonatársát. Aliz titokban félni kezd Ruditól. Később véletlenül elkotyogja Olíviának, hogy – Rudinak tartozása van. A nyomozók keresni kezdik Rudit. Rudit kihallgatják a nyomozók. Krisztián – hogy az aggódó Alizt megnyugtassa – felkéri Petriket Rudi védelmére, és erről tájékoztatja Olíviát is. Petrik végül kimenti Rudit a kihallgatáson kialakult szorult helyzetből.
Ludwig úgy dönt, segíteni fognak Nórának, és kifizetik a temetés költségeit. Ágnes elmegy, hogy elmondja Nórának a hírt, aki azonban Ágnesnek szegezi a kérdést, mi történt közte és Róbert között. Ágnes letagadja a csókot, és biztosítja Nórát afelől, hogy Miklós csak manipulálni akarta. Nóra szerint ez Ludwigra is igaz. Később Nóra Miklóst, Ágnes Ludwigot szembesíti a kérdéssel, hogy ők ölték-e meg Róbertet. Ludwig összeomlik, és ragaszkodik hozzá, hogy ártatlan. Miklós is tagad, de elgondolkodtatja Nórát. Nórának támad egy ötlete, szeretné, ha Timi is elutazna Lizával Svájcba.
Bár Miklós azt állítja, hogy egy ujjal sem nyúlt Róberthez, Vilmos még élénken emlékszik, hogy Miklós megfenyegette Róbertet, és mesél is a nyomozóknak a fenyegetésről, de hozzáteszi, szerinte nem Miklós volt az. A kihallgatásán Miklós Ludwigra tereli a gyanút, amikor elmondja a nyomozónak, hogy Róbert juttatta börtönbe az apját.
Hanna ugyan még nem felejtette el, hogy Ádám elkészítette a lesifotót és eladta a sajtónak, Ádám örül, hogy a kapcsolatuk már kevésbé fagyos. Ám ekkor Hanna jó hírt kap: a Pusszancs végre betörhet a plázába is, és emiatt Hanna minden figyelmét Péter és az új üzleti lehetőség felé fordítja. Ádám féltékenykedni kezd, és végül úgy dönt, szabotálja az üzletet.
A helyszínre kiérkező nyomozók megkezdik a nyomozást Róbert halála ügyében. Kasznár Emil, a vezető nyomozó rájön, hogy a szobából hiányzik egy gyertyatartó. Amikor Olívia megérkezik a Berényi lakásba, hogy kihallgassa Pétert, a fiúnak az utolsó pillanatban sikerül a gyertyatartót a kanapé alá rejteni. Később sikertelenül próbál megszabadulni tőle, ideiglenesen a Fittlabor egyik öltözőszekrényében kell hagynia. Tóbiás visszaviszi a Berényi lakásba a táskát. Péter felhívja Mátét, majd a dolgot ügynökösdinek beállítva ráveszi a kisfiút, hogy vigye Péter szobájába a táskát. Júlia azonban megakadályozza az „akciót”, majd rádöbben, mit is rejt a táska valójában. Júlia számon kéri Pétert, hogy mit keres nála a lehetséges gyilkos fegyver. Péter csak annyit árul el, hogy valakit meg kellett védenie. Arra kéri Júliát, hogy ez egyszer bízzon meg benne. Júlia végül belemegy ebbe, de ragaszkodik hozzá, hogy segítsen a fiának eltűntetni azt. Egy közeli hídon megszabadulnak a gyertyatartótól. Azonban Nóra ugyanekkor, ugyanezen a hídon sétál.
 
 
#Barátok közt#zavar#nyomozás#halál#döntés#féltékenység#üzlet#hatás#fekete aliz#bartha krisztián#schneider róbert#mayer ottó#takács liza#bokros ádám#holman hanna#illés péter#balogh nóra#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk