Barátok közt

Ez történt a 42. héten

rtl.hurtl.hu

2015. október 16. 22:00

Zsófi megcsókolja az eszméletlen Tóbiást, aki pont ezután tér magához. Gizella megdöbbentő, de örömteli híreket kap Lindáról. Balázs egyre közelebb kerül Hannához. Vajon a régi szerelem újra lángra kap? Vajon mit szól mindehhez Ádám? Ludwig megtudja, hogy annak idején Róbert juttatta börtönbe. Vajon mit tervez most a fiával? Miklós megmondja Zsófinak, hogy Timi hibája volt a baleset. Kiderül, hogy Tóbiás számára a baleset nem maradt következmények nélkül. Laci kvíz estet rendez. Vilmos egyre inkább aggódik, hogy Mónika és Miklós között több van egyszerű barátságnál.
 

Ludwig szeretne végre kettesben maradni régen látott feleségével. Megjegyzi Róbertnek, hogy a titka biztonságban van, és ez felkelti Ágnes kíváncsiságát. Ágnes kiszedi Róbertből a titkot, hogy egyszer már volt egy autóbalesete, amit ő okozott, de Ludwig kihúzta a bajból, és a balesetben meghalt barátra kenték az ügyet. Ágnes nem érti, hogy ezek után miért mártotta be Róbert az apját. Ludwig az Ágnessel való egyeztetés után bejelenti, hogy mától ő is részvényese a Berényi Kft-nek. Ludwig megtudja, hogy Róbert juttatta börtönbe és kidobja a villából. Később Liza ráveszi, hogy hallgassa meg a fiát, de nem érti meg a tettét, és közli, hogy Róbert nem a fia többé. Róbert dühösen ront rá a Berényi irodában tartózkodókra, azt követelve, hogy mondják meg, ki tette tönkre az életét. Mindenki tagad. Róbert nem tudja, hogy mit higgyen. Míg Attila és Júlia egymást találják gyanúsnak, Róbert előbb Ágnest, majd Miklóst gyanúsítja meg. Miklós tagadja a vádakat, és Nóra hisz neki. Amikor Ágnes hazaér, Ludwig megkérdezi, hogy miért nem szólt neki Róbertről hamarabb, és Ágnes azt hazudja, hogy ő is csak most tudta meg, hogyan árulta el Róbert Ludwigot.
Krisztián aggódik, hogy a bisztró nem nyereséges, és nekik most ez az egyetlen forrásuk. László azt javasolja, tartsanak megint stand-up estet, de Krisztián és Rudi végül a kvízest mellett döntenek, ami remekül sikerül. Közben Gizella otthon videocsetel Lindával, aki elárulja neki, hogy babát vár. Mikor Lászlót kifizetik a kvízjáték után, Gizella megérkezik és bejelenti, hogy neki sürgősen kell a pénz, hogy elutazhasson Dél-Amerikába Lindához. Krisztián bemegy Zsolthoz és elmondja, hogy Linda gyereket vár – egyébként az üzlet jól megy. Krisztián a bisztró irodájában a Rózsa védelmi pénzéről dönt. Rudi bemegy Zsolthoz és aggodalmát fejezi ki Krisztiánnal kapcsolatban.
Mivel Rita és Ádám is elutazott, Hanna nagyon egyedül van. Balázs azt javasolja Péternek, hogy most próbálkozzon be, de a dolognak nem lesz jó vége. Balázs is átmegy Hannához, és a baráti beszélgetés nem várt fordulatot hoz, amikor Balázs megcsókolja Hannát. Péter azt javasolja, menjenek el együtt szórakozni, mint a régi szép időkben. Péter meglátja Hannát és Balázst kézen fogva és jelenetet rendez. Viszont hazatérve Hanna és Balázs szerelmeskedni kezdenek. Miközben Hanna és Balázs vadul csókolóznak, Ádám telefonál New Yorkból. Emiatt Hannának rögtön lelkiismeret furdalása lesz, Balázs pedig halkan lelép. Közben Péter italba fojtja bánatát, és Rudi azt tanácsolja neki, hogy legyen végre férfi. Amikor később Balázsba botlik, Péter összeveszik Balázzsal is. A vitát Hanna zárja rövidre, aki közli Péterrel, hogy Balázst választotta. Míg Hanna úgy dönt, majd személyesen szakít Ádámmal, Péter felhívja a férfit, és üzenetet hagy neki.
Miklós bevallja Zsófinak, hogy Timi okozta a balesetet. Zsófi megnyugtatja Júliát, hogy nem perli be Attilát, mert tud Timiről. Júlia elmondja Nórának, már Zsófi is tudja, hogy Timi tette a kígyót az autóba. A kórházban Zsófi megcsókolja az eszméletlen Tóbiást. Miután kimegy a kórteremből, Tóbiás magához tér. Zsófi bevallja Júliának, hogy nagyon aggódik Tóbiás miatt, mert szerelmes belé. Tóbiásnak rémlik, hogy Zsófi szájon csókolta. Zsófi viszont fél, nehogy kiderüljön Tóbiás számára, hogy esetleg többről van itt szó, mint barátságról. Tóbiás elmondja Júliáéknak és Zsófinak, hogy a baleset előtt látott egy kígyót a kocsiban. Tóbiás mesél az álmairól Zsófinak, aki könnyedén kifigurázza a csókos álmot. Miklós és Nóra boldogok, hogy várhatóan nem lesznek jogi következményei a balesetnek Timi számára. Mónika érkezése azonban véget vet a családi idillnek, ami nem igazán tetszik Nórának. Mónika azt tanácsolja Miklósnak, hogy engedje el Nórát, ezért amikor legközelebb találkoznak, Miklós sok szerencsét kíván az esküvőjéhez és áldását adja. Később Miklós és Mónika átmennek Mónika lakásához, hogy Miklós, ígéretéhez híven, segítsen Mónikának. Amikor erről Nóra is értesül, féltékenységében utánuk megy.  Vilmos gyanakszik, hogy esetleg van valami Miklós és Mónika között. Később Miklós megnyugtatja Vilmost, hogy nem ez a helyzet, és számon kéri Nórán, miért kémkedett utána. Miklós biztosítja Nórát, hogy megváltozott, de nem tudja őt meggyőzni.
Tóbiás kórházi ágya körül fontoskodik Zsófi és Gizella is, amikor befut az anyukája. Nagy a feszültség Zsófi és Margó között. Amikor a két nő balhézni kezd Tóbiás előtt, ő kizavarja őket a kórteremből. Míg Zsófi és Margó ezért egymást hibáztatják, Tóbiásról kiderül, hogy képtelen használni a jobb kezét.
 
#Barátok közt#csók#eszméletlen#szerelem#börtön#fiú#apa#hiba#baleset#következmény#aggodalom#barátság#szentmihályi zsófi#nagy tóbiás#bokros gizella#holman hanna#berényi balázs#bokros ádám#vili bácsi#kertész mónika#berényi miklós#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk